2020-08-19T08:46:14+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 19 Ağustos 2020 440 Görüntüleme

Emisyon testlerini yanıltıcı yazılım kullanmıştı… 2 milyar dolar ceza yedi!

2015 senesinde patlak veren {dizel} skandalının üstünden 5 sene geçmesine karşın, markalar ağır faturalar ile karşı karşı kalmaya devam etmekte.

Habertürk’te bulunan habere gore en son, Mercedes-Benz’in çatı şirketi Daimler, ABD’de sattığı 250 bin tane {dizel} aracında emisyon testlerini yanıltıcı program bulunduğunu kabul ederek 2.2 milyar dolar ödemeye razı oldu.

2.2 milyar dolarlık ödemenin 1.5 milyar dolarlık alanı, ABD Etraf Koruma Ajansı, Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu, Kaliforniya Başsavcılık Büroyu, Hakkaniyet Bakanlığı ve ABD Gümrük ve Sınır Koruma kurumları ile varılan uyuşma kapsamında ödeneceği bildirildi.

Geriye kalan 700 milyon doların ise, New Jersey’de tüketicilerin dava marka aleyhine dava açmış olduğu mahkemede varılan uyuşma kapsamında ödeneceği kaydedildi.

Daimler, geride bıraktığımız sene da Alman otoriteler ile ulaştığı uyuşma kapsamında, 684 bin {dizel} otomobilin mahalli emisyon kurallarına uymadığını kabul ederek 1 milyar dolarlık ödeme yapmıştı.

2015’te patlak veren Volkswagen’in {dizel} skandalı ardından, Daimler’de ABD’deki {dizel} otomobil satışlarına 2016 senesinde son vermişti.

Volkswagen’in emisyon değerlerini olmasından daha az göstermek amacıyla bir program kullandığının meydana çıkması ile patlak veren skandal, yapımcıların {dizel} motorlardan uzaklaşarak hibrit ve tam elektrikli otomobillere yönelmesine yol açtı.

Volkswagen’e kullandığı hileli yazılımın karşılığında 25 milyar dolarlık bir satmaca kesilmişti.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama