2020-10-08T22:43:34+03:00
Ana Sayfa Yaşam 8 Ekim 2020 338 Görüntüleme

Beşiktaş’taki otobüs dehşetinde kahreden sözler: Canlı bomba zannettim…

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Necdet Karakuş getirildi. Şikayetçi Ayşe Feride Billur, kızı Tuğba Billur ve Sevde Kalyoncu ile avukatları da duruşmada hazır bulundu.

EŞİNİ KAYBEDEN ŞİKAYETÇİ: CANLI BOMBA SANDIM

Duruşmaya, kazada 45 senelik eşi Tahir Billur’u kaybeden ve kendisi den fazla zaman yatarak tedavi gören ve yeni yürümeye başlayan Ayşe Feride Billur, kızı Tuğba Billur’un sayesinde tekerlekli sandalyeyle getirildi. Müşteki Ayşe Feride Billur, “Beşiktaş’ta durakta otobüs bekliyordum. durak kalabalıktı. Kırmızı ışıkta bir otobüs durdu. Yeşil yanınca çok çabucak geldi, üzerimize doğru sürdü. Canlı bomba sandım. Hem de ‘Kaçın’ diye bağırdım. Eşim öndeydi, çekmeye çalıştım. Çekemedim. Beni cama fırlatmıştı. Kendime geldiğimde eşim yerde yatıyordu” dedi.  Mahkeme Başkanının, “Otobüs size doğru manevra yaptı mı?” sorusuna müşteki Billur, “Evet üzerimize doğru sürdü. Şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum. Sanığın ‘İsteyerek yaptım demesi merhamet acı kattı. Çok mutlu bir evliliğim vardı. Yuvamı mahvetti” şeklinde ağlayarak yanıt verdi.

Müşteki Sevde Kalyoncu ise “Ben yere düşüp kalktıktan sonra otobüsten indi. Elinde büyük bir bıçak vardı. Sonra koşarak ilerledi. Bir çocuğun sırt çantasından tuttu. Çocuk kaçmaya çalışıyordu. Yalnız bıçakladığını görmedim. Otobüsten inerken ‘Polislerin yüzünden oldu’ diye bağırıyordu” dedi. Şikayetçilerin avukatları, sanığın tutuksuz yargılanma talebinin reddini talep ettiklerini açıkladı.

SANIK: KAZA YAPTIM

Sanık Necdet Karakuş da “Ben kaza yaptım. Yalnızca aileme gelmesin diye öyle beyanda bulunmuştum” dedi. Sanık avukatları ise sanığın kaburga kemiğinde çatlak olduğunu, hadise yerinde keşif yapılmasını, ruh ve akıl sağlığının yerinde olmadığını, adli tıp kurumu raporu beklenmeden tahliye edilerek hastaneye yatırılmasını talep ettiler.

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

Keşif yapılması talebini reddeden mahkeme kurulu, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dosyanın Adli Tıp Kurumu’ndan beklenmesine den karar veren kurul, duruşmayı erteledi.

“CANLI BOMBA ZANNETTİM”

Duruşma ardından adliye salonunda tekerlekli sandalyeyle çıkarılan 60 yaşındaki Ayşe Feride Billur, “İlk defa duruşmaya katıldım. Çok mutlu bir aileydik. O hapishanede, ben evimde yattım, acılar içerisinde kıvrandım. Eşimi kaybettim, aşağı yukarı 40 senelik eşim, çok mutlu bir çifttik. Şimdi yürüyorum. Ancak psikolojim noldu, çok berbat. Her sabah otobüsün üstüme yaklaştığını görüyorum. Ben çok perişan durumdayım. Bir aileyi söndürdü. Psikolojisi bozukmuş, ‘isteyerek yaptım’ dedi. Kaza olmuş olsaydı esasen affederdim. Bir den çıkmasını talep ediyorlar, daha mı öldürsün. Çok masum bir şekilde duruyoruz, ben onu canlı bomba zannettim, üstümüze sürdü. Çekilin dedim ancak kurtaramadım eşimi.” diyerek gözyaşı döktü.

İDDİANAME

İddianamede, özel halk otobüsü şoförü Necdet Karakuş’un 3 Kasım 2019’da Beşiktaş’taki otobüs durağı ve burada bekleyen yolculara çarparak bir bireyin ölümüne ve çoğu bireyin yaralanmasına yol açtığı ifade edildi. İddianamede, kazadan sonra otobüsten inen sanık Necdet Karakuş’un birtakım şahısları elindeki bıçakla yaraladıktan sonra denize atladığı kaydedildi. Hadise yerinin Sinanpaşa Mahallesi, Beşiktaş Caddesi, Bahçeşehir Üniversitesi otobüs durağı önü bulunduğu belirti edilen iddianamede, otobüsün ön tekerinden itibaren 15,5 metre süresince fren izi varolduğu belirleme edildiği anlatıldı.

OTOBÜSÜ KASTEN İNSANLARIN ÜZERİNE SÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞTİ

4 Kasım 2019’da tutuklanan sanık Karakuş polise ve sorgu hakimliğine verilen ifadesinde, olaydan önceki gece uyuşturucu madde kullandığını, hadise esnasında frene basıp basmadığını hatırlamadığını, otobüsün kameralarını bilerek ve isteyerek bozduğunu söylediği ifade edildi. Sanık ifadesinde kasti olarak kalabalığın üstüne otobüsü sürdüğünü, kalabalığa çarptıktan sonra frene basmadığını, otobüsün kendi kendine durduğunu, otobüste tespit edilen meyve bıçağını alarak indiğini herhangi salladığını, daha sonra kendisini suçlu hissederek öldürmek istediğini ve Beşiktaş İskelesinden denize atladığını söylediği den yer aldı. Sanık Karakuş ifadesinde, polislerin kendisini sıksık takip etmesinden rahatsız bulunduğu amacıyla bunu yaptığını, amacının insanlara çarparak öldürmek olmadığını, hadise gerçekleşmeden birkaç dakika evvelce eylemi gerçekleştirmeye karar verdiğini ve masum insanlara zarar verilen amacıyla pişman olduğunu söylediği den iddianamede yer aldı. Adli Tıp Kurumu doğrultusunda verdiği raporda, şüpheli Necdet Karakuş’un kanında uyuşturucu ve uyarıcı madde varolduğu ve sanığın ceza sorumluluğunun tam bulunduğu da kaydedildi. İddianamede, sanık Necdet Karakuş’un, Yalçın Tahir Billur’u “Kasten öldürmek” suçundan ve “14 bireyi den kasten öldürmeye teşebbüs etmek” suçundan bir müebbet ve 126 yıldan 210 seneye kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama