2020-09-22T08:33:29+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 22 Eylül 2020 325 Görüntüleme

Batmanlı öğrenciler hazırladıkları proje ile TEKNOFEST’te yarışacak

Batman’da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ilerlettiği proje, Gaziantep’te düzenlenecek TEKNOFEST’te “İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması”nda ilk 35 proje arasına girerek finalde yarışmaya hak kazanmıştır. 

Bilişim Teknolojileri öğretmeni Yunus Temeldaş, projenin aşağı yukarı 5 ayda hazırlandığını söyleyerek, proje fikrinin öğrencilerden yaklaştığını ifade etti.

Öğrencilerin fikrini değerlendirdiklerini ve kayda kıymet bularak, çalışmalara başladıklarını söyleyen Temeldaş, “TEKNOFEST 2020 Gaziantep yarışmasına başvurduk. İlk 35 proje arasına seçildik. 24-27 Eylül’de birinci olmak amacıyla yarışacağız. Birinci olmayı hedefliyoruz. Bundan ileri çalışmalarımızda da yeni hedeflerle yolumuza devam edeceğiz.” dedi. Projeye “sessiz konuk” ismini verdiklerini bildiren Temeldaş, “Projemizin işleyişi şöyle. Kapı ziline basıldığında ses haricinde bir sistem geliştirerek, işitme engellinin koluna takılan bir bilezik üstünde tespit edilen titreşim motoru harekete geçiyor ve ve bileklikteki ekran üstünde konuk geldiği bilgi kapasitesi ile uyarıda bulunuluyor.” şeklinde konuştu.

Projede bulunan öğrencilerden Yusuf Puyan, geliştirdikleri proje ile işitme engellilerin yaşamını basitleştirmek istediklerini ifade etti.

TEKNOFEST’te aşama beklediklerini açıklayan Puyan, “İşitme engelliler zil sesini duyamadıkları amacıyla bu hale bir çözüm bulmak suretiyle sessiz konuk projemizi geliştirdik. Bu tür bir projede olmaktan kaynaklı gururluyum. Gayemiz TEKNOFEST’te birinci olmak.” şeklinde konuştu.

Abdulkadir Aymaz da işitme engelli vatandaşlar amacıyla yararlı bir proje hazırlamanın gururunu yaşadıklarını kayıt etti.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama