2020-10-11T23:34:46+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 11 Ekim 2020 587 Görüntüleme

Android’de yeni dönem! Çevredeki sesleri bildirecek

İşitme engeli olan ya da işitmekte güçlük çeken kullanıcılar amacıyla Google harika bir özellik geliştirdi. Bu yeni özellik ile ‘canlı altyazı’ programını destekleyen bütün telefonlarda kullanılabilecek. Offline olarak çalışan bu özellik dışarıdan gelen birtakım sesleri kendiliğinden algılıyor ve kullanıcıya bildiriyor.

10 değişik sesi algılıyor

Google, ses bildiriminin 10 değişik sesi algıladığını bildirdi. Gündelik yaşamda çok sık karşılaştığımız bu sesler ise bunlar:

Google’ın yeni özelliği Pixel ve birtakım Android telefonlarda kullanılabiliyor. Telefonunuza ‘canlı altyazı’ programını indirin. Sonrasında ayarlar menüsünden ‘ses bildirimleri’ menüsünü açın. Bu adımların sonucunda özelliği kullanabilmeniz mümkün. Yalnız birtakım sesleri manuel olarak eklemeniz gereklidir. Örnek olarak, kapı zili bildirimlerini alabilmek amacıyla kendi kapı zilinizi sisteme tanımlamanız lazım olur. Alacağınız bildirim sekmesini den kendiniz belirleyebiliyorsunuz.

Duyma kayıbı yaşam sürdüren kullanıcıları sevindirecek bu özellik daha çok sesin eklenmesi ile daha da fonksiyonel duruma istikbal.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama