2020-08-24T11:15:27+03:00
Ana Sayfa Dünya 24 Ağustos 2020 350 Görüntüleme

Yeni Zelanda’da camilere saldıran teröristin duruşması başladı

Radyo Yeni Zelanda’nın haberine bakılırsa, terörist Brenton Tarrant’ın alacağı cezanın belirleneceği Christchurch Yüksek Mahkemesinde görülmeye başlanan ve 4 gün devam etmesi beklenilen duruşmanın ilk günü, yoğun emniyet önlemleri altında başladı.

Terör saldırısında yaşamını kaybedenlerin yakınlarının yanı sıra saldırıdan yaralı kurtulanların da katılmış olduğu duruşmanın yapıldığı mahkemenin varolduğu yere çıkan yollar kapatılırken, çatılara polis keskin nişancıları yerleştirildi.

Mahkeme sürerken canlı gösterim ve haber geçmenin yasaklandığı duruşmalara katılacak 60’tan çok bireyin söz hakkı olması umut ediliyor.

Christchurch Yüksek Mahkemesi Yargıcı Cameron Mander doğrultusundan yargılanacak olan terörist duruşmaya, tutuklu varolduğu Auckland Hapishanesi’nden görünümlü ve sesli bağlantı sistemiyle katılacak.

Kendi savunmasını yapma talebi 13 Temmuz’da Christchurch Yüksek Mahkemesi doğrultusundan sayılan terörist Tarrant, ile ilgili 51’i katliam, 40’ı adam öldürmeye girişim ve 1’i de terör hücumu olan suçlamaların tamamını kabul etmişti.

Beyaz ırkın üstünlüğünü korumak için çaba sarfeden aşırı sağcı teröristin, 4 günlük yargılamanın sonrasında hayat boyu hapse mahkum edilmesi umut ediliyor.

Tarrant, Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine 15 Mart 2019’da cuma namazı sırasında otomatik silahlarla terör saldırısında bulunmuştu.

Yeni Zelanda ve dünya genelinde reaksiyonla karşılanan saldırıda, 1’i Türk 51 şahıs yaşamını yitirmiş, 2’si Türk 49 şahıs de yaralanmıştı.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama