2020-06-01T00:15:46+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 1 Haziran 2020 434 Görüntüleme

Veb Saldırıları Pandemi Döneminde Arttı!

Data güvenliği açısından bakıldığında, ofis ağından bağlanan ve evden bağlanan kişiler birbirinden tamamen ayrı kullanıcılar olarak kabul ediliyor. Siber suçluların da bu bakış açısını benimsediği görülüyor. Sunuculara ve uzaktan erişim araçlarına yönelik saldırılar, bu araçların kullanım oranıyla beraber artıyor. Veri tabanı sunucularına yönelik günlük averaj kaba kuvvet saldırılarının sayısı Ocak’tan Nisan 2020’ye kadar %23 oranında artmış durumda.

Ek olarak, Kaspersky’nin web tehditlerini tespit etmede kullandığı teknolojilerin engellediği averaj web saldırısı sayısı da aynı dönemde %25 arttı. Bütün tehditlerin sayısında artış gözlenirken, engellenen web saldırılarının bir çok kullanıcıları kimlik avı sitelerine yönlendiren kaynaklar oldu.

Ek olarak araştırmacılar, web üstünden alışveriş yaparken kullananların girmiş olduğu kredi kartı bilgilerini çalarak siber suçlulara ileten Trojan-PSW tarayıcı kod değiştiricilerinde de artış gözlemledi. Kullananların bilgisayarlarına gizlice çerez dosyaları yükleyen internet sayfaları ve kullanıcı trafiğine reklam kodları yerleştiren kaynaklar da web tehditleri içinde mühim bir paya haiz.

Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Denis Parinov, “Belirli tehditlerin faaliyetlerinde artış gözlemlediğimizde, direkt siber tehditle ilgili bir durum değilse bunu gündemdeki vakalara bağlamayı pek düşünmeyiz. Sadece bu durum birazcık değişik bu sebeple tüm dünyada insanların davranışları değişti. Elbet tehdit faaliyetlerindeki artışı direkt insanların evde kalmasına bağlamak doğru olmaz. Devamlı denklemde bazı bilinmezler vardır. Sadece, tespit ettiğimiz eğilim, evden çıkmamanın hem kullanıcıları hem de siber suçluları etkilediğini gösteriyor. Kullanıcılara dikkati elden bırakmamalarını ve kendilerini web tehditlerinden korumuş olan güvenilir bir güvenlik çözümü tercih etmelerini tavsiye ediyoruz.” dedi.

Uzmanlar, web tehditlerinden korunmak için şunları öneriyor:

Herhangi bir araçla evden kurumsal ağa bağlanırken şu adımları takip ederek güvende kalabilirsiniz.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama