2020-10-14T17:38:38+03:00
Ana Sayfa Yaşam 14 Ekim 2020 477 Görüntüleme

Vali’den şok sözler: Gizlemişler, 30 yeni vaka tespit ettik

Vali Bilgin, AA muhabirine yaptığı bildirimde, bugün itibariyle Kovid-19’a karşı yeni bir seferberlik başlattıklarını ifade etti.

Bundan sonra 24 saat alanda olacaklarını söyleyen Bilgin, “Artık sokak, cadde, ev, köy ve mahalle karantinaları yapacağız. Bugün itibariyle polis ve jandarmamızın da çalışma düzenini değiştiriyoruz. Gerek görülürse çalışma saatlerini den değiştireceğiz. Bütün kurumları, bütün vatandaşlarımızı kurallara uymaya çağrı ediyorum.” diyerek konuşmasını belirtti.

Tedbirlerin arttırılacağına ilgi çeken Bilgin, artık “6 saat uyuma geri kalan çalışma” sloganı ile hareket edileceğini kayıt etti.

Vatandaşlardan daha çok duyarlılık beklediklerini söyleyen Bilgin, şu ifadeleri kullandı:
“Yalnızca maske, uzaklık ve temizlik değil bunun dışında pozitif vakalar ve bu vakaların temaslılarının hassasiyet göstermesi gerekiyor. Mücadeleye plus yüksek katkıyı vermelerini bekliyoruz. Lütfen hastalarımız temaslılarını gizlemesinler.  Şunlar bizim açımızdan çok ciddi sorun. İlimizde bir işletmede, olay gizlenmesinden kaynaklı 30 yeni olay belirleme ettik. Artık plus küçük bir müsamaha göstermeyeceğiz. Tüm kurum müdürlerimiz bundan sonra teyakkuza geçecek.”

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama