2020-08-24T11:14:38+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 24 Ağustos 2020 340 Görüntüleme

Türk Deniz Kuvvetleri’ne ANKA teslimatı: İlk kez Otomatik Tanımlama Sistemi ile donatıldı

Operatif İHA Tedarik Projesi kapsamında başarılı bir şekilde kabul testleri oluşturulan 4’üncü Anka Hava Aracı yeni kabiliyetler eşliğinde teslim edildi.

Deniz üstü ve kara hedeflerinin uzaktan belirlenmesi ve teşhisini, dinamik hedeflerin tespitini ve takibini yapabilen, menzili artırılmış SARPER , SAR/ ISAR/ Deniz Arama Radarı (Bileşik Açıklıklı Radar) ilk kez ANKA hava aracı üstünde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı hizmetine sunulmuş oldu.

Bunun dışında tekrar ilk defa İHA’ya birleşik Otomatik Tanımlama Sistemi (AIS: Automatic Identification System) kabiliyeti vasıtası ile yüzlerce mil mesafedeki bütün deniz üstü unsurlarının kimlik verilerinin belirleme kabiliyeti kazandırılan ANKA’lar, bütün radar, görüntü ve otomatik tanımlama sistemi haber alma bilgilerini anlık olarak Komuta Merkezlerine iletilebiliyor.

Daha evvelce teslim edilen 3 ANKA hava aracının da tekrar TUSAŞ doğrultusundan Otomatik Tanımlama Sistemi ile modifikasyonları bu teslimatla eş güdümlü yapılırken, Deniz Kuvvetleri’ne teslim edilen 2’si SAR ve EO/IR kameralı toplam 4 tane ANKA, Doğu Akdeniz’den Şimal Ege’ye Türkiye’nin bütün deniz sınırlarında 7/24 bulgu ve gözetleme görevlerinde kullanılıyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama