2020-09-05T17:30:24+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 5 Eylül 2020 549 Görüntüleme

TEKNOFEST’in roketleri Tuz Gölü’nden havalandı

Endüstri ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE’nin desteği sayesinde Aksaray’da düzenlenen, üniversite ve lise öğrencilerinden meydana gelen 82 takımın savaşım verilen füze yarışlarını izledi. TEKNOFEST’in hem halkın bilime, teknolojiye, uzaya, havacılığa dikkatini çoğaltmak hatta gençleri bu alanlara yönlendirmek suretiyle düzenlendiğini bildiren Varank, “Bu kapsamda geride bıraktığımız yıl 1 milyon 750 bin ziyaretçiyle buluşan bir festivalden konuşuyoruz. Bu yıl festivalimizin finallerini Gaziantep’te gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

GERÇEK ROKET MOTORU

TEKNOFEST’te gençleri bilime ve teknolojiye yönlendirmek suretiyle yarışmalar düzenlediğini bildiren Varank, şu şekilde söyledi: “Türkiye’den hem de yurtdışından 100 bin katılımcıyla 23 kategoride yarışmalar düzenliyoruz. Bu yarışmalar bilhassa Türkiye’nin ileride gereksinim duyduğu eleştiri teknolojilerde gençlerimize bir altyapı kazandırmayı hedefliyor.” Varank, yarışların gerçek füze motorlarıyla, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE’nin danışmanlığında yapıldığını söyledi.

SON ETABI GAZİANTEP’TE

TEKNOFEST Idare Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ise, şu şekilde söyledi: “İlk 2018’e düzenlediğimiz yarışmalara 20 bin öğrencimiz başvurmuştu. Bunun sonucunda 2 bin öğrencimiz finalist olup yarışmıştı. İkinci sene bu sayı katlandı 50 bin oldu, doğrusu 2.5 katına çıktı. Bu sene ise bu 50 bin 100 bin oldu. Bugün itibarıyla 5 bin öğrencimiz 23 değişik alanda yarışıyor. Yarışmaların son etabını Gaziantep’te tamamlayacağız.”

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama