2020-11-16T13:41:06+03:00
Ana Sayfa Eğitim 16 Kasım 2020 720 Görüntüleme

Kızılay’da gördüğü manzaraya tepkisiz kalmadı! Bakan Selçuk’tan çağrı

Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, piyasa günü çalışma arasında Kızılay Meydanı’nda yürüdüğünü söyleyerek, şunları kayıt etti: “Uyarılara karşın çene altına inmiş maskeleri ve unutulan sosyal mesafeleri görünce çocuklarımızı okullarda güvende tutmak amacıyla çabalayan meslektaşlarım adına çok üzüldüm. Salgının yükselişi eğitimi zora sokuyor, kurallara uyalım.”

Piyasa günü çalışma arasında Kızılay’da yürüdüm. Uyarılara karşın çene altına inmiş maskeleri ve unutulan sosyal uzaklığı görünce, çocuklarımızı okullarda güvende tutmak amacıyla çabalayan meslektaşlarım adına çok üzüldüm. Salgının yükselişi, eğitimi zora sokuyor. Kurallara uyalım.

— Ziya Selçuk (@ziyaselcuk) November 16, 2020

Piyasa günü çalışma arasında Kızılay’da yürüdüm. Uyarılara karşın çene altına inmiş maskeleri ve unutulan sosyal uzaklığı görünce, çocuklarımızı okullarda güvende tutmak amacıyla çabalayan meslektaşlarım adına çok üzüldüm. Salgının yükselişi, eğitimi zora sokuyor. Kurallara uyalım.

OKULLAR TAMAMEN AÇILACAK MI?

Bakan Selçuk, okulların tamamıyla açılmasıyla alakalı den ”Bizim den arzumuz isteğimiz o yönde henüz salgın şartları buna izin vermiyor. İnşallah önümüzdeki zamanlarda salgının seyrine bakarak alakalı kurumlarla görüş alışverişi yaparak bu konularda elimizden geleni yapacağız” dedi. 

BAKAN EBA’DAN ÖĞRETMENLERE SESLENDİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde eğitimde sağladığı başarının dünyanın takdirini topladığını bildirdi. EBA internet portalından öğretmenlere seslenen Bakan Selçuk, ”Salgın sürecinde okulların çocuklar amacıyla plusteken itimat edilir ve denetimli alanlar olduğunu sizler vasıtası ile kamuoyuna gösterebildik. Birçok velinin fikri sizler vasıtası ile değişti ve salgın devam etse den yüz yüze eğitime katılım oranları yüzde 80’nin üstüne çıktı. Kovid-19 salgınıyla eş güdümlü eğitim, yoluna engeller konmuş tren gibi bir anda durdu. Engelin kalkmasını bekleseydik, bugün hala aynı yerde bekliyor olurduk. Öyle yapmadık, yeni yollar açarak ilerledik. TRT EBA kanalları yayın hayatına salgın bitse den devam edecek” dedi.

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN MASKE UYARISI

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca da maskenin düzgün takılmasıyla alakalı uyarılarda bulundu. Twitter hesabından paylaşım yapan Bakan Koca, şunları açıkladı:”Burnun altına indirilmiş maskenin, yarısı kesilmiş maskeden bir farkı yok. Maskenizi burnu açıkta bırakacak şekilde takarsanız, bir yarısını kullanmış olursunuz. Koronavirüs ağızdan daha fazla burun yolu ile, soluk alıp verirken {bulaşıyor}. Maskenizi sizi koruyacak şekilde kullanın.””Maskenin koruyuculuğu, ağzı ve burnu tamamıyla kapatmasına bağlıdır. Havayla direkt olarak ilişki önlenmelidir. Örnek olarak, burun açıkta bırakılırsa virüse yoğun şekilde maruz kalmanız olası. Virüs yükü arttıkça da hastalık ağırlaşır. Maskenizden tam yararlanın. Hastalığın önünü net.”

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama