2021-04-22T09:03:59+03:00
Ana Sayfa Yaşam 22 Nisan 2021 307 Görüntüleme

Siyanür cezası! Yol kenarına boşaltmışlardı… ‘Vana sızdırdı’ iddiası

Atık madde nakliyeciliği yapan vidanjör şirketinin yetkilisi Ramazan Kuru, 3 Nisan 2018’den kendi araçları arızalandığı amacıyla diğer bir taşımacılık şirketinde çalışan tanker şoförü Bülent Günoğlu’dan yardım istedi. Günoğlu İstanbul Büyükçekmece’deki fabrikadan aldığı atık suyu Başakşehir’deki arıtma tesisine götürecekti. Yalnız Günoğlu, Büyükçekmece seviyesinde aracı durdurup tankerdeki sıvının bir bölümünü yol kenarına boşalttı.

HAYVANLAR ÖLDÜ

Aynı gün orada otlayan Halim Yenici’nin koyunlarından 9’u ve 10’un üstünde tavuk telef oldu. Halim Yenici hali yetkililere bildirdi. Bölgeye ilk gelen ekip, emniyet güçleri oldu. Atık sudaki keskin koku nedeniyle AFAD ve İstanbul Valiliği Etraf ve Şehircilik Müdürlüğü’nden yardım istendi. Bölgeyi emniyet çemberine alan ekipler, özel kıyafetlerini giyerek araştırma yaptı. Yakın bir evde yaşayanlar da tahliye edildi. Alınan numunelerde, atık suda siyanür belirlendi.

Emniyet güçleri yol kameralarını izleyerek tanker şoförü Bülent Günoğlu’nu buldu. Gözaltına alınan Günoğlu sevk edildiği mahkemede tutuklandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Bülent Günoğlu’nun yanı sıra, ona iş veren şirketin yetkilisi Ramazan Kuru’veya “Hayvanlara zarar verecek şekilde etrafı kasten kirletmek” suçundan dava açtı.

9 koyun ve 10’un üstünde tavuğun telef bulunduğu olayda, yetkililer hadise yerine gelip araştırma başlatmıştı.

‘VANA SIZDIRDI’

Bakırköy 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada savunma yapan Bülent Günoğlu, atık su merkezine giderken tankerin arızalandığını ve vanasının sızdırdığını, onarım edene kadar da 2-3 ton sıvının sızdığını öne sürdü. Günoğlu taşıdığı sıvıyı banyo suyu zannettiğini, Ramazan Kuru ise siyanür olduğunu bilmediğini ortaya koydu.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Bülent Günoğlu ve Ramazan Kuru’yu etrafı kasten kirletme suçundan 5 sene 10 ay hapis ve 1660 TL adli para cezasına çarptırdı.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama