2020-08-28T10:25:55+03:00
Ana Sayfa Dünya 28 Ağustos 2020 453 Görüntüleme

Lübnan’da Fransızlarla ilgili reform plan iddiası: Gizli evrak teslim etmişler

Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklardan alınan bilgiye bakılırsa, “Fransa, bir müddet evvelce Lübnanlı yöneticilere siyasal ve ekonomik reformlarla alakalı zaruri noktaları sahibi olan bir evrak teslim etti. Fransa bunun dışında, Lübnan’a yardım konferansı CEDRE’de vadedilen yardımlarla alakalı pozitif yönde bir dönüş alınabilmesi amacıyla bu reformların gerçekleştirilmesinin mecburi bulunduğunu altını çizdi.”

Fransa’nın evrakta sözünü etmiş olduğu yardımların, CEDRE konferansıyla alakalı bulunduğu, Beyrut Limanı’ndaki patlamaya dair yardımlarla bir ilgisinin olmadığı belirtildi.

İki bölümden oluştuğu belirti edilen evraka dair ayrıntılı bir data paylaşılmadı.

Lübnan, Gayri Safi Vatan İçi Hasıla (GSYİH) değerinin aşağı yukarı yüzde 170’ine denk gelen 92 milyar doları aşan genel borç yükü altında bulunmantadır.

Arap vatanının, 20 milyar dolardan çok dış yardım alması gerekiyor. Bu desteğin 11 milyarı 2018’de Paris’te düzenlenen “CEDRE” konferansı doğrultusundan onaylanan, yalnız şimdilik üstünde anlaşmaya varılmamış bir ekonomik düzeltim uygulaması kapsamında verilmesi planlanıyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama