2020-06-26T09:01:01+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 26 Haziran 2020 506 Görüntüleme

Savunma Sanayii Başkanı duyurdu! TSK’ya teslim edildi

İsmail {Demir} Twitter hesabı üstünden yapmış olduğu paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Terörle mücadelede en verimli unsurlarımızdan T129 #ATAK Helikopterimizin 57’ncisini Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim ettik. Teröristleri inlerine gömmeye devam edeceğiz! 

HER ŞEY VATAN İÇİN”

T129 ATAK

T129 ATAK helikopterine dair TUSAŞ’ın sitesinde bulunan bulgular şöyle:

Ağır tabanca yükü ile zor olan “sıcak hava-yüksek irtifa” görevleri amacıyla optimize edilmiş olan T129 ATAK Helikopteri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin saldırı helikopteri gereksiniminin giderilmesi hedefiyle ulusal imkân ve kabiliyetler tarafında tasarlanmış olup, teslim edilen helikopterler gece ve gündüz koşullarında yüksek manevra ve performans kabiliyeti ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarında tesir bir halde vazife gerçekleştirmektedir.

T129 ATAK Saldırı ve Taktik Bulgu Helikopteri, iki pilotun da azami bölgesel görüşe mevcut tandem adı verdiği ve pilotların önlü-arkalı oturmuş olduğu kokpit dizaynı, tekerlekli ana iniş takımları, üstün manevra kabiliyetine haiz beş palli ana rotor sistemi, iki palli yeni dizayn kuyruk rotor sistemi ve her biri 1.373shp güç üretebilen, kalım yenekeğini artıran yüksek performanslı iki tane LHTEC CTS800-4A turbo şaft motoru ile teçhiz edilmiştir.

Yüksek performansı, yüksek manevra kabiliyeti, asimetrik tabanca yükü, düşük görünürlük, ses ve radar silüeti, ciddi ölçüde vuruşa mukavemeti ve balistik hoşgörü benzer biçimde {özellikleri} T129 ATAK Helikopteri’ne detaylı muharebelerde oldukça yönlü üstün harekât kabiliyeti kazandırmaktadır.

Helikopterin baş doğrultusunda tespit edilen AselFLIR-300T Gündüz ve Gece Görüntüleme Sistemi 360° dönebilmekte, aşağı yukarı 20 km’ye kadar mesafedeki hedefleri belirleme, 10 km’ye kadar mesafedeki hedefleri ise tespit edebilmektedir. T129 ATAK Helikopteri amacıyla hususi olarak tasarlanan AVCI Kaska Birleşik Kumanda Sistemi yüksek takip hassasiyeti vasıtası ile amaç belirleme ve tabanca sistemlerinin, pilot bakış hattına otomatik yönlendirilmesini karşılamaktadır.

Yakın hava desteği görevleri amacıyla 76 adete kadar güdümsüz roketler ve 500 tane cephane kapasiteli 20 mm. top ile donatılmış olan T129 ATAK, oldukça hedefli görevlere makul şeklinde de 8 tane UMTAS Anti- Tank Füzesi, 16 tane CİRİT Lazer Güdümlü Roket, 8 tane STINGER Hava-Hava Füzesi ile en çağdaş elektronik savaş ve elektro-optik sistemleri de içeriğinde içermektedir.

ATAK Uygulaması kapsamında, Türk Kara Kuvvetleri’ne 59’u net 32’si opsiyonel toplam 91 tane, İçişleri Bakanlığı’na ise 24’ü net 3’ü opsiyonel toplam 27 tane T129 ATAK Helikopteri teslim edilecektir.

Yakın hava desteği görevleri ve oldukça hedefli görevler amacıyla geliştirilmiş olan T129 ATAK, ağır tabanca yükü ile zor olan “sıcak hava-yüksek irtifa” görevleri amacıyla optimize edilmiştir. Yakın hava desteği görevleri amacıyla T129 ATAK, 76 adete kadar 70 mm güdümsüz roketler ve 500 tane cephane kapasiteli 20 mm top ile donatılmıştır.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama