2020-06-27T22:14:03+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 27 Haziran 2020 603 Görüntüleme

Rusya’dan nükleer hamle: Harekete geçtiler

Leningrad NGS-2 inşaatının ilk adımı, Leningrad NGS’nin yeni üniteleri amacıyla referans kabul ediliyor. Kursk NGS-2’de yapım adımında olan projeye benzer VVER-TOI projesi de Smolensk’teki NGS’de uygulanacak.

Rusya’da nükleer güç üniteleri inşaat çalışmalarının organizasyonu ve yatırım projelerinin uygulanmasından mesul olanların atanması amacıyla oluşturulan toplantı ardından mevzu ile ilgili karar Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un Genel Müdürü Alexei Likhachev doğrultusundan imzalandı.

Likhachev, alınan kararla alakalı yapmış olduğu bildirimde, “Rus nükleer enerji endüstrisi bu devreye yeni tasarlanan nükleer santraller olan VVER-1200 ve VVER-TOI projeleri ile geldi. Bu projeler yalnızca Rusya’da değil yurtdışında da başarı ile uygulanıyor. Bütün projeler sahip olunan olan bütün internasyonal emniyet gereksinimlerini karşılayan son olarak etkin çalışmalara ve ilerlemelere bakılırsa tasarlandılar” dedi.

Bu tesisler, 2035 senesine kadar Rusya Hükümeti doğrultusundan onaylanan Rusya’nın genel elektrik tesisi yerleştirme planına dahil edildi. Rosatom’un bir parçası olan Rosenergoatom A.Ş., bu periyotta yatırım projelerinin hem geliştiricisi hatta teknik koordinatörü olacak.

(İHA)

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama