2021-01-08T00:16:27+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 8 Ocak 2021 556 Görüntüleme

MacBook’lar Apple cihazlarını kablosuz şarj edecek

Telefon, saat, kulaklık derken çoğu cihazı şarj etmek durumundayız ve bundan dolayı kablo karmaşası hier geride bıraktığımız gün biraz daha artıyor. Yalnız kablosuz şarj teknolojisinin yaygınlık kazanmasıyla eş güdümlü kablolarla da yakın ileride hiç uğraşmayacağız ve birçok aygıt kablosuz şarj olacak.

Apple’ın aldığı iki yeni patent den bu tarafta değerlendiriliyor. Apple cihazlarını yerleşik ters şarj bobinleriyle şarj etmesi beklenilen yeni kuşak MacBook’lar, böylelikle hier aygıt amacıyla ayrı bir şarj kablosuna veya şarj adaptörüne olan gereksinimi ortadan kaldıracak.

Patentlere yakından bakıldığında MacBook’ların avuç içi dayanağında bobinlerin bulunduğu görülüyor. Bu bobinler, MacBook’ların bir iPhone’u, Apple Watch’u ve hem de kablosuz şarj desteğine sahip AirPods modellerini şarj edebiliyor. Patentlerde ilgi çeken bir başka nokta ise MacBook’un kapağının şarj cihazı olarak kullanılması. MacBook’un ekranı kapalıyken arka kısmına iPhone, Apple Watch, AirPods ve hem de iPad’i bile koyup şarj {edebiliyorsunuz}.

Sahip olunan MacBook modellerine bu teknolojinin uygulanması teer olası değil, çünkü bugün imal edilen MacBook’lar ve iPad’ler kablosuz şarj ile uyumlu olan alüminyumdan üretilmiyor.

Bu nedenden dolayı Apple’ın aldığı yeni patentlerin ne vakit ürüne dönüşeceğini bugünden söylemek teer olası değil.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama