2020-09-07T16:29:43+03:00
Ana Sayfa Yaşam 7 Eylül 2020 392 Görüntüleme

Kazma, küreği kapıp kendi mezarını kazdı: Çocuklarım uğraşmasın

Aslolan işi inşaatçılık olan ve 10 senedir ‘gömüt kazma işi’ yaparak geçimini gerçekleştiren Halil Aykut adlı yurttaş, ölümünden sonrasında evlatları uğraşmasın diye şuandan kendi mezarını kazdı.

DHA’da bulunan habere bakılırsa, 10 yıldan bu yana ilçe halkının gömüt konumunu kazan Aykut, “10 sene evvelce bir akrabamın mezarını kazarken yanıma birisi geldi ve vefat eden yakınının mezarını kazmamı istedi. O sıra peşi sıra işler denk geldi ve mezarcılığa başladım.” dedi.

İki kız evladı ve iki torun sahibi Halil Aykut, gömüt bölgeleri amacıyla 100-150 lira ücret verdiklerini söylerken, kimsesiz ve fakirlerin mezarlarını bedava kazdığını ifade etti.

Bidagiç’te çok bireyin ölmediğini söyleyen Aykut, haftada iki bireyin öldüğünü vurgulayarak, “Tanrı bolluk versin. Ekmeğimi, rızkımı buradan karşılıyorum” dedi.

Bir mezarı kazıp hazırlamasının toprağın yapısına bakılırsa aşağı yukarı 2-3 saat sürdüğünü dile getiren Aykut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnşaatlara gitsem sekiz saat çalışıyordum. Bu işten daha zor. Gömüt kazarak hem ekmeğimi kazanıyorum hem insanların duasını alıyorum. Bunun dışında birtakım şahıslar aile mezarlıklarının bakımlarını yaptırıyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama