2020-10-08T08:44:07+03:00
Ana Sayfa Yaşam 8 Ekim 2020 349 Görüntüleme

Anne ve çocuklarını böyle kurtardılar

Yangın, 2 gün evvelce Barbaros Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi üstünde tespit edilen 2 katlı binada çıktı. İkinci katta çıkan yangın esnasında evde tespit edilen Rukiye Yılmaz ve 2 ve 5 yaşındaki iki çocuğu dairede mahsur kaldı. Evden çıkan alev ve dumanları fark edenler hali itfaiye ekiplerine bildirdi. O andan itibaren mahalleli den seferber oldu.

KURTARILMA ANI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Yangın esnasında evde mahsur kalan babalara ve iki çocuğunun mahalle sakinleri doğrultusundan kurtarılma anları cep telefonu kameralarına kaydedildi. Görüntülerde mahalle sakinlerinin bir bölümü park halindeki otomobilin üstüne çıkarak, bir alanı ise merdivenle pencereye uzanıp demir parmaklıkları söküp içeriden bir çocuğu çıkardıkları görülüyor. O anda başka mahalle sakinleri den alkışladığı duyuluyor. Mahalle sakinleri doğrultusundan kurtarılan babalara ve çocukları özel bir vasıtayla hastaneye götürüldü. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken daire kullanılmaz duruma geldi.

“ÇOK YOĞUN BİR DUMAN VARDI, TAM BİR FELAKETTİ”

Yangın çıkan dairenin sahibinin kardeşi Selami Yılmaz, “O gün burada bir can piyasası yaşandı. Çok yoğun bir duman vardı, tam bir felaketti. Tanrı tüm mahalle sakinlerimizden razı olsun. Yangın ufak odada çıktı, kapının tam girişinde. Orada yoğun bir duman oluştuğundan kaynaklı yengem ve çocukları bu tarafa doğru koşmuşlar. Çocuklara kendini siper etmiş, korumuş çocukları. Burayı esneterek ilk evvelce çocukları çıkarttılar dışarı. Ardından kendisini aldılar” dedi.

 

 

 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama