2020-06-29T12:19:10+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 29 Haziran 2020 333 Görüntüleme

‘Kargo İHA’ için imzalar atıldı

SSB Başkanı İsmail {Demir}, AA muhabirine yapmış olduğu bildirimde, projeye yönelik değerlendirmelerin tamamlandığını ve Dikey İniş Kalkışlı Kargo İHA Projesi amacıyla Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile sözleşme imzalandığını bildirdi.

“2021 YILINDA SERİ ÜRETİME GEÇİLECEK”

Operasyon bölgesindeki kullanımlardan sonrasında Kargo İHA’nın özelliklerinin geliştirileceğini bildiren {Demir}, “Kargo İHA düzeneğinin 2021 içerisinde seri üretime geçip gitmesini hedefliyoruz. 50 kilogram yararlı yük taşıyacak Kargo İHA, 1 saatlik uçuş süresiyle bilhassa dağlık arazide iki nokta içinde lüzum kapalı kargo bölmesinde gerekse askıda yük taşıyarak kahraman Türk askerinin sahada gereksinim duyduğu lojistik desteği sağlayacak. 150 kilogram yararlı yük taşıma kapasitesine haiz Kargo İHA projemiz üstünde de çalışıyoruz.” dedi.

Kargo İHA vasıtası ile sahada emniyet güçlerinin gereksinim duyacağı tabanca, cephane, tıbbi araç-gereç, teçhizat benzer biçimde gereksinimler sıkıntılı hava koşullarında bile fazlaca hızlıca ve güvenilir şekilde ulaştırılabilecek.

Platform üstünde geliştirme çalışmalarını devam ettiren TUSAŞ, döner kanat İHA’nın deniz platformlarında ve sivil alanda da detaylı ihtiyaçların karşılanmasında kullanılmasını hedefliyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama