2020-10-01T13:31:14+03:00
Ana Sayfa Yaşam 1 Ekim 2020 588 Görüntüleme

İstenen ceza belli oldu

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede sanık Burhan D.’nin Esenler’den ikamet eden müşteki E.B. ile ortak dost vasıtasıyla tanıştığı ifade edildi. E.B.’nin eşi S.B. ile ailevi problemler yaşadığı ve eşine ‘Boş ol’ dediği amacıyla dini nikahlarının düştüğünü zannederek sanık Burhan D.’yi yeniden dini nikah tazelemek amacıyla 5 Eylül’den çağırdığı bahsedilen iddianamede, şüphelinin “Bu tür nikah düşmez siz tövbe edin, sizin nikahınız düşmedi” şeklinde nasihatte varolduğu kaydedildi.

EŞİYLE BAŞ BAŞA GÖRÜŞME TALEBİNDE BULUNDU

İddianamede Burhan D.’nin müştekilerden 3 bin 200 lira kefaret parası istediği, parayı aldığında mağdur S.B.’ye “Ayrı odanız var mı? Eşinle baş kafaya görüşmemiz lazım” şeklinde talep den varolduğu, müştekilerin ayrı odaları olmadığını söylediğinde ise şüphelinin evden ayrıldığı belirtildi.

DİNİ KİSVELERİ KULLANDI

İddianamenin devamında sanığın sosyal medya hesabına “İlahiyatçı Öğretmen El Ensari” yazdığı ve kendine itibar edilmesi amacıyla bir grup dini kisveleri kullandığı vurgulandı. Sanığın ifadelerine den yer verdiği iddianamede sanığın müştekilerden onların rızası tarafında 300 lira para aldığını söylediği, üstüne atılı suçlamayı kabul etmediği ifade edildi.

İddianamenin değerlendirme evresinde ise sanığın kendisini İlahiyatçı Öğretmen El Ensari adını kullanmak sureti ile tanınarak ‘677 Sayılı Tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine ve Türbedarlıklar ile bir grup unvanların men ve ilgasına dair kanuna’ muhalefet suçunu işlediği ifade edildi. Bunun dışında sanığın müştekilerden nikah tazelemek adı altında kefaret parası alabilmek amacıyla “Dini inanç ve duyguların istismarı amacıyla dolandırıcılık” suçunu işlediği vurgulandı.

7 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede tutuklu sanık ile ilgili “Dini inanç ve duyguların istismarı amacıyla dolandırıcılık” suçundan 2 yıldan 7 seneye kadar hapis cezasıyla cezalandırılması ve 5 bin güne kadar kadar adli para cezasıyla cezalandırılması istendi.

Bunun dışında şüpheli ile ilgili “677 sayılı Tekke ve Zaviyelerle Türbedarlıklar ile bir grup unvanların men ve ilgasına dair kanuna muhalefet” suçundan 3 aydan az olmamak şartıyla hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

İddianameyi kabul eden Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önümüzdeki zamanlarda tutuklu sanık Burhan D.’nin duruşması yapılacak.

NE OLMUŞTU?

İstanbul’da kendisini hoca olarak sunduğu bayanlara evliliklerini kurtarma vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla Burhan D. “Dolandırıcılık” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının sonrasında Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edilen Burhan B. çıkarıldığı adli makamlarca “Dini inanç ve duyguların istismarı amacıyla dolandırıcılık” suçundan tutuklanmıştı. Bu arada Burhan D’nin sosyal medyada bulunan bir fotoğrafında da terör teşkilatı PKK’nın geçmişte düzenlediği bir organizasyona hoca olarak katıldığı ve dua ettiği görülmüştü.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama