2020-08-17T08:18:28+03:00
Ana Sayfa Dünya 17 Ağustos 2020 297 Görüntüleme

İkiyüzlü BAE Filistin’i kullandı

Filistin topraklarını işgal etmekte emin olan İsrail’le ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalayarak davaya ihanet eden Entegre Arap Emirlikleri’nden (BAE) ‘işgal’ itirafını gelmesi uzun sürmedi. BAE Dışişlerinden Mesul Devlet Bakanı Enver Gargaş, İsrail’in ilhak planını askıya almasının geçici bulunduğunu ve edebiyete kadar sürmeyeceğini ifade etti. Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid’in işgal altındaki Batı Şeria’nın bir alanı ile Ürdün Vadisi’nin ilhak edilmesi planını bu anlaşmayla durdurduklarını bildirmişti. Diğer yandan İsrailli yetkililer de normalleşme anlaşmasına bakılırsa Tel Aviv’in yerleşim bölgeleri inşaatlarını askıya alabilmek mecburiyetinde olmadıklarını açıkladı. Filistin Başbakanlığı Sözcüsü Nabil Abu Rudeina yapmış olduğu bildirimde, “Kudüs’ün ve Filistin’in bağımsızlığı ulusal meseledir ve satılık değildir” dedi.

TELEFON HİZMETİ BAŞLADI

İsrail ve BAE içinde normalleşme adına mühim bir ismim, telefon hizmetlerinin başlatılmasıyla atıldı. 2 ülke içinde durağan(durgun) ve cep telefonlarla direkt olarak görüşme dün başladı. Ayrıca, İsrail’de web üstünden gösterim meydana getiren haber sitelerine BAE doğrultusundan getirilen engellemenin de dün kaldırıldığı görüldü. Ayrıca, İsrail’den bir heyetin, Abu Dabi ile Tel Aviv içinde oluşturulan normalleşme anlaşmasının detaylarını görüşmek suretiyle gelişen zamanlarda BAE’yi ziyaret etmesi umut ediliyor. 

5 BİN YENİ KONUTU DURDURDULAR

İşgal altındaki Batı Şeria”da Yahudi yerleşim bölgeleri inşa ederek bölgeyi ilhak etme politkası izleyen İsrail’in son olarak 5 bin yeni konut projesine yoğun reaksiyonlar gelmişti.

GAZZE’YE HAVA SALDIRILARI DEVAM EDİYOR 

İsrail muhabere uçakları, Gazze’de değişik hedeflere tekrardan hava saldırıları düzenledi. İsrail ordusunun Twitter hesabından oluşturulan bildirimde, Gazze’nin güneyinde Hamas’a ilişkin “başka hedeflere” hava hücumu düzenlenmiş olduğu ifade edildi. Bildirimde, saldırıda, füzelerin depolandığı bir askeri kompleksin amaç alındığı iddia edildi. 

PROTESTOLAR TÜM KENTLERE YAYILIYOR

İşgal altındaki Batı Şeria’da birden fazla Filistinli, Entegre Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail içinde imzalanan normalleşme anlaşmasını protesto etti. Ramallah kentinde toplanan birden fazla Filistinli, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid ile Emniyet Danışmanı Muhammed Dahlan’ın fotoğraflarını yaktı. Göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra üstünde “İsrail-BAE anlaşması; İsrail’e verilmiş bir mükafat ve Filistinlilerin sırtına vurulmuş bir hançerdir” yazılı pankart taşıdı. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama