2021-01-13T23:30:55+03:00
Ana Sayfa Dünya 13 Ocak 2021 326 Görüntüleme

Çinli aşı üreticisi Sinovac açıklama yaptı, aşının etkinliği merak ediliyordu

BBC’den bulunan habere göre, Sinovac’ın Brezilya’da Kovid-19 aşısı deneyleri ve üretimi amacıyla iş birliği içinde olduğu Butantan Enstitüsü Faz-3 neticelerinde elde edilen bilgileri paylaştı.

Geride bıraktığımız hafta aşının “hafif ila kuvvetli” Kovid-19 vakalarına karşı yüzde 78 etkili olduğunu aktaran Butantan Enstitüsü bu defa, Türkiye’den den deneyleri oluşturulan “CoronaVac” aşısının faaliyet oranının yüzde 50,4’te kaldığını bildirdi.

Enstitü yüzde 50,4 faaliyet oranının, aşı vurdurduktan sonra Kovid-19’u “çok hafif” atlatan ve tıbbi yardım etmeye gereksinim duymayanlar dahil bütün gönüllülerden gelen bilgiler öneme alınarak elde edildiğini belirtti. Kovid-19’u çok hafif geçirenlerde bazı durumlarda hiçbir sendrom görülmezken, birtakım vakalar halsizlik ve sırt ağrısından şikayet ediyor. Tekrar “çok hafif” kategorisine giren vakalarda öksürük ve üşüme, karın ağrısı ve ishal gibi semptomlar gözlenebiliyor. Bu kategoriye girenlerde virüs hasarına aşağı yukarı hiç rastlanmıyor.Diğer yandan Çinli aşı yapımcısı Sinovac Biotech firmasının plusteken üst seviye yetkilisi Yin Weidong ‘Üçüncü faz testlerinin neticesi aşının güvenilir ve etkili olduğunu kanıtlamak amacıyla yeterli olacaktır.’ şeklinde konuştu. Bunun dışında şirketten oluşturulan bildirimde aşı üretim kapasitesinin arttırılacağı ifade edildi

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama