2020-08-17T08:18:20+03:00
Ana Sayfa Dünya 17 Ağustos 2020 530 Görüntüleme

Kendi kendini besleyen şehir

Koronavirüs pandemisinin başlangıç ülkesi olan Çin’in başkenti Pekin’e 100 kilometre uzaklıktaki Xiongan’a Guallart Architects mimarlık doğrultusundan geleceğin kenti inşa edilecek. Kent, geleneksel Avrupa planı, çağdaş Çin gökdelenleri ve tarımsal peyzajın bir kombinasyonundan oluşacak. 

Bütün binaların çatılarına, ürünlerin yetiştirileceği ve bunun yanı sıra güneş panellerinden enerji elde edileceği seralar yerleştirilecek. İlk katlar ortak emek verme alanları ve 3D yazıcılarla donatılarak atık geri dönüşüm organize edilecek.

YAĞMURDAN İÇME SUYU

Her bina yağmur sularını biriktirerek arıtma işleminden geçirecek ve içme suyu elde edecek. Binalar dizayn teknolojileri kullanılarak ahşap yapılardan inşa edilecek. Kentte konutlar, bürolar, yüzme havuzları, mağazalar, besin marketleri, anaokulu, idare, İtfaiye istasyonu ve başka tesisler bulunacak. Geleceğin kenti Xiongan’ın her kısmı oldukça fonksiyonel duruma getirilecek. 

EVDEN ÇALIŞIRKEN TASARLADILAR 

Kurulacak şehirle alakalı data veren mimarlar, “Bundan sonra şehirler ve binaları tasarlarken hiçbir şey (koronavirüs pandemisi) olmamış şeklinde davranamayız” diyerek, “Bütün ekibimizin evden çalmış olduğu karantina önlemleri esnasında bir proje geliştirdik ve karantina koşullarında hayatımızı daha iyi duruma getirebilecek bütün bu {yönleri} dahil etmeye karar verdik” şeklinde konuştu.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama