2020-10-26T00:09:36+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 26 Ekim 2020 489 Görüntüleme

Hacker, tahmin ederek Trump’ın Twitter şifresini çözdü

Hollanda’da mahalli yayımlanan Den Volkskrant’ta bulunan habere göre, ABD Başkanı Trump’ın 87 milyon takipçisi tespit edilen Twitter hesabının parolası, Victor Gevers adlı bir hacker doğrultusundan ön görü edilerek ele geçirildi.

Gevers, Den Volkskrant’a yaptığı bildirimde, “Amerika’yı tekrardan harika yap” olarak tanınan “Make America great again” sloganın kısaltması “maga2020!”yi tecrübe ederek Trump’ın hesabına eriştiğini açıkladı.

Haberde, Victor Gevers’ter, Donald Trump’ın hesabına erişmeye çalışırken 5’inci denemesinde şifreyi çözdüğü den ifade edildi.

Hesapta iki faktörlü kimlik doğruluğunu sağlama özelliğinin aktifleştirilmediği bilgi kapasitesi den aktarıldı.

Gevers, “4’üncü denemeden sonra hesabın bloke olmasını bekliyordum ancak rastgele bir ek bilgi sorulmadan 5’inci denememde şifreye ulaştım” ifadesini kullandı.

Trump’ın hesabına giriş yapıp ekran görüntüsü alan Victor Gevers, bunları aylık yayın yapan Vrij Nederland dergisiyle paylaştı.

Durumun anlaşılması üstüne Amerikan Saklı Servisi Gevers’e erişerek, Hollandalı hackerdan bilgi aldı.

Ardından ABD’li yetkililerin iki faktörlü kimlik doğruluğunu sağlama özelliğini aktifleştirerek Donald Trump’ın Twitter hesabını daha güvenilir duruma getirdikleri ifade edildi.

Habere göre, Trump’a hesabına nasıl eriştiğini izah eden bir e-posta da yollayan Victor Gevers, ABD Başkanı’na daha güvenilir bir şifre kullanması tavsiyesinde bulundu. 

Şirketlerin kendi sistemlerine sızması ve güvenliklerini test etmesi suretiyle anlaştıkları “Ahlaklı Hacker” olarak çalışan Gevers’ter daha evvelce ele geçirdiği bulgular arasında Çin’ter Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşam sürdüren 2,7 milyon şahsa ait kimlik verilerinin den bulunduğu kaydedildi.

Trump’ın parolası daha evvelce den ön görü edilmişti

Haberde, Trump’ın Twitter şifresinin daha evvelce den Hollandalı hackerlar doğrultusundan ele geçirildiğine yer verildi.

2016 senesinde aralarında Victor Gevers’ter den bulunduğu 3 hackerin ele geçirdiği Donald Trump’ın Twitter şifresinin “yourefired” (kovuldun) bulunduğu hatırlatıldı. 

Daha evvelce ABD Başkanı Barack Obama, Demokrat Başkan Adayı Joe Biden, Amazon’un Üst Yönetici Jeff Bezos, Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Tesla’nın Üst Yöneticisi Elon Musk, milyarder iş adamı Michael Bloomberg ve rap şarkıcısı Kanye Westelijk gibi isimlerin Twitter hesapları ele geçirilmişti.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama