2020-06-24T21:55:56+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 24 Haziran 2020 703 Görüntüleme

Güney Kore’nin Kuzey’e karşı en etkili silahı: Türkiye de aktif bir şekilde kullanıyor

Senelerce devam eden müzakerelerden netice alamayan Şimal Kore ve Cenup Kore arasındaki stres, Şimal’in Ortak İrtibat Bürosu’nu yerle bir etmesinin sonrasında zirveye taşındı. İki ülke arasındaki silahtan ayrıştırılmış bölge, tekrardan dünyanın en tehlikeli sınırları listesine girdi.

Aksam.com.tr’nin askeri çözümleme dergisi National Interest’ten aktardığı habere nazaran, Cenup Kore’nin mümkün bir muhabere halinde Şimal Kore’ye karşı en büyük kozu, Türkiye’nin de Suriye ve Irak’ta terör örgütleri PKK/PYD-YPG ve DEAŞ’a karşı etken bir halde kullandığı obüsler olacak.

Koreler arası savaşın belirleyici öğeyi olacak

Küresel çapta intikali zorlayıcı, lakin ülkelerin anında sınırlarındaki gözdağlarına karşı en verimli silahlar içinde yer alan toplar, Şimal Kore ve Cenup Kore arasındaki mümkün bir çatışmanın da belirleyici öğeyi olacak.

National Interest’in analizinde, Türkiye’nin T155 Fırtına obüslerinin Cenup Kore’deki karşılığı olan K9 Yıldırım obüsleri, Şimal ile Cenup arasındaki silahtan ayrıştırılmış engebeli bölümde en çok etkili olabilecek tabanca olarak lanse edildi.

Türkiye, etken bir halde kullanıyor

Sınırlarındaki terör örgütleriyle amansız bir savaşım veren Türkiye’nin etken olarak kullandığı obüs düzeneğinin kısa vakit ortamında birkaç NATO vatanının envanterine de gireceği {belirtilirken}, Cenup Kore’de ise toplamda bin 200 tane K9 Yıldırım obüsü varolduğu kaydedildi.

Şimal Kore’yle savaşım sahasına makul olarak geliştirildi

Cenup Kore doğrultusundan direkt olarak silahsızlandırılmış bölgenin kayalık ve engebeli arazisinde etkinlik gösterecek şekilde tasarlanan K9 Yıldırım obüsleri, sürat ve motor güçlerinin yanı sıra yakıt takviyesi almadan sürdürebildikleri operasyon kabiliyetiyle de ilgi çekiyor.

Hâlihazırda 5 kişilik bir mürettebatla operasyon yapılabilen K9 Yıldırım obüslerinin yeni bir sürümünü geliştirmekte olan Cenup Kore, bu yolla söz hususu araçların sadece 2 kişiyle operasyonel duruma getirilebilmesi üstünde çalışıyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama