2020-06-18T17:36:49+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 18 Haziran 2020 472 Görüntüleme

Google Bulut Tabanlı Stadia, Artık Android Telefonlarda Kullanılabilecek!

Google, teknoloji ve oyun meraklılarını bir araya toplayan kararını belirtti. Daha evvelce birtakım ülkelerde erişime açmış olduğu oyun servisi Stadia, bundan sonra bütün 6.0 ve üstü Android yazılımlarda da kullanılabilecek.Google, bulut tabanlı oyun servisi Stadia’yı daha evvelce birtakım ülkelerde kullanıma sunmuş ve Android tabanlı akıllı televizyonlar amacıyla 4K çözünürlük desteğini getirmişti. Teknoloji devi şirket, şimdi de bütün Android cihazlara Stadia oyun servisini getireceğini açıkladı.

Şirket yapmış olduğu yazılı bildirimde, Android 6.0 ve üstü versiyona bulunduran bütün Android cihazlar Stadia servisine erişim sağlanabileceğini ve bir müddet amacıyla kullananların bu servisi bedava deneyebileceğini açıkladı.

Stadia’nın bu özelliğine erişim sağlamak amacıyla yapmanız ihtiyaç duyulan ilk olarak Stadia programını cihazınıza indirmek sonrasında Ayarlar menüsünden Experiments opsiyonuna tıkladıktan sonrasında bu aygıtta oyna sekmesini seçmek. Bu işlemlerden sonrasında hiçbir extra aparata lüzum kalmadan Stadia’da bulunan dilediğiniz oyunu oynayabilirsiniz.

Stadia şu an amacıyla yalnızca 14 ülkede destek verilmektedir. Bu ülkeler ise; ABD, İngiltere, Belçika, İtalya, Finlandiya, Hollanda, Kanada, Norveç, Danimarka, İspanya, Fransa, İsveç, Almanya, İrlanda.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama