2021-01-08T00:14:09+03:00
Ana Sayfa Yaşam 8 Ocak 2021 660 Görüntüleme

Feci kazada milli motosikletçi yaralandı

Kaza, saat 14.00 sıralarında D-140 karayolu Akyazı gişeleri kesiminde ortaya geldi. Kenan Sofuoğlu’nun Akyazı’daki pistine antrenman amacıyla giden milli motosikletçi Can Alexander ile kardeşi Deniz Lider’nün içerisinde varolduğu Murathan U. yönetimindeki 07 HSK 79 plakalı minibüs, birdenbire şerit değiştirdiği öne sürülen Ali K. yönetimindeki 47 AAP 432 plakalı TIR’a çarptı.

Kazada minibüsün sağ ön alanı hasar görürken, Can Alexander Lider yaralandı. İhbar üstüne hadise yerine 112 Acil ekibi sevk edildi. İlk müdahalesi hadise yerinde oluşturulan Can Alexander Lider, ambulansla Akyazı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bedeninde kırıklar bulunduğu öğrenilen Lider tedaviye alındı.

Kazayı haber alan AK Parti Sakarya Milletvekili ve eski milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, hastaneye giderek Lider kardeşlerin sıhhat hali ile ilgili bilgi aldı.

BİRİNCİ OLAN EN GENÇ PİLOT OLMUŞTU

Moto3 Dünya Şampiyonası’nda yarışan ve birinciliğe ulaşan plusteken genç pilot olarak tarihe geride bıraktığımız milli motosikletçi Can Lider’nün başarısı, dünya basınında geniş yer bulmuştu.

ABD’nin Washington Postbode gazetesi, Can Lider’nün zaferini, “15 yaşındaki Türk yarışçı, Moto3 kategorisindeki ilk yarışında tarihine geçti. Şimdilik 15 yaş ve 115 günlük bir geçmişle ve wild card’schuiflade zirveye çıkarak tarih yazdı.” ifadeleriyle duyurmuştu.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama