2020-10-26T00:06:44+03:00
Ana Sayfa Yaşam 26 Ekim 2020 442 Görüntüleme

Esnafın kâbusu olmuşlardı! ‘İkizler’ çetesine operasyon: Gözaltılar var

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘İkizler’ adı verdiği suç örgütünün bilhassa Altındağ, Çankaya, Akyurt ilçelerinde kahvehane, büfe, kafeterya işleten esnaf üstünde baskı kurarak ‘haraç’ adı altında para topladığını saptadı. Suç teşkilatı üyelerinin güç kazanmak ve adlarını bildirmek amacıyla bölümde etkinlik gösteren başka kümelerin liderlerine ve üyelerine yönelik silahlı eylemde bulundukları belirlendi. Saldırıda bulundukları kişileri silahla yaralayan teşkilat üyelerinin, bu eylemlerini sosyal medya hesaplarından canlı yayınladıkları belirlendi.

Polis ekipleri, dün Akyurt eyaletinde bir bireyi silahla yaraladığı ihbarı oluşturulan suç örgütüne yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla ‘Baston’ operasyonu düzenledi. Oluşturulan aynı anda operasyonda 11 şahıs gözaltına alındı. Kuşkuluların kullandığı mekan ve ikamet adreslerinde oluşturulan aramalarda farklı çap ve modellerde 7 ruhsatsız tabanca, tabancalara ait birden fazla fişek, 6 pompalı tabir edilen tüfek ve tüfeklere ait birden fazla fişek, 1 sallama tabir edilen bıçak, 2 adet polis rozeti, 1 adet askeri üniforma, çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

‘Kasten yaralama’, ‘yağma’ gibi çoğu suça karıştıkları tespit edilen şüpheliler, Ankara Güvenlik Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürülürken işlemleri sürüyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama