2021-01-13T23:27:03+03:00
Ana Sayfa Spor 13 Ocak 2021 358 Görüntüleme

Emre’den Mesut Özil açıklaması

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde yapılan antrenman evvel basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belözoğlu, Arsenal’da forma giyen Mesut Özil’te son 20 yılda kendi pozisyonunda dünyadaki en özgü oyuncuları arasında bulunduğunu hatırlattı.

Fenerbahçe’nin genlerinde yıldız oyuncuların bulunduğunu altını çizen Belözoğlu, “Şayet bu aktarma işlemi olursa ilk kez bu tür bişi olacak. Camia adına da başkan adına da çok pozitif bakıyorum ancak basit da görmüyorum. Bizim kendimize göre planlarımız var. Mesut’un da kulübüyle bir sözleşmesi var. Mesut çok büyük bir yıldız. Hangi grupta oynarsa oynasın 2 maçtan birisinde gole katkı veren bir oyuncudan konuşuyoruz. Fenerbahçe’nin bilhassa den bizim olduğumuz dönemde bu tür bir oyuncuya sahip olduğundan çok memnuniyet duyarım. Kendisi ve menajeriyle bir görüşmemiz oldu. Proses ağır ilerliyor ancak Mesut hier vaktinden daha yakın. Mesut’un kendi çocukluk hayalinin içerisinde olması ve Fenerbahçe’nin bu tür bir rüyasının olması süreci ilk kez bu kadar yakınlaştırdı.” şeklinde konuştu.

Mesut’un sözleşmesinin sürdüğü kulübü Arsenal ile yürütmüş bulunduğu bir sürecin bulunduğunu açıklayan tecrübeli futbol adamı, şu şekilde devam etti:

“PEROTTI’NİN AMELİYAT OLMASI GEREKİYOR”

Emre Belözoğlu, Arjantinli futbolcu Diego Perotti’nin ameliyat edilmesi gerekliliğini söyledi.

Ameliyatın gerçekleşmesi halinde oyuncunun sahalardan fazla zaman ayrı kalma ihtimalinin bulunduğunu izah eden Belözoğlu, Perotti’nin menajeriyle görüşme gerçekleştireceklerini aktardı.

Perotti’nin karakterinden ve oynama isteğinden çok memnun olduklarını açıklayan Emre Belözoğlu, “Oyuncuyu soyunma odasında tanısanız çok seversiniz ancak ciddi sakatlıkları var. Perotti’nin dizinde bir bağın kopması söz hususu. Ameliyat olması gerekiyor. Hali menajerlerine den ilettik. Perotti oynadığı sürede neler yapabileceğini herkese gözler önüne serdi. Keşke bu süreler daha uzun olsaydı. Proses ne yazık ki tam ne onun ne bizim istediğimiz gibi ilerliyor. Ameliyat olması halinde karşılıklı oturup hem kendisi ile hem menajeriyle bir karar alabilmek halinde kalacağız. Ameliyat gerçekleşirse oynamama süreci 3 ila 8 ay arasında görünüyor. Ameliyatın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine sıhhat ekibi karar verecek.” şeklinde konuştu.

Perotti’nin maaşının çok altında bir paraya oynadığını ve maç başı ödemelerine şimdilik ulaşamadığını söyleyen Belözoğlu, şu şekilde söyledi:

Emre Belözoğlu, kadro dışı futbolcuları Nabil Dirar ile ilgili da dönem arasında netwerk bir karar alacaklarını belirtti.

“ÖMER FARUK SÜRECİ OLUMSUZ GİDİYOR”

Emre Belözoğlu, genç oyuncuları Ömer Faruk Beyaz ile gerçekleştirdikleri görüşmelerin henüz olumsuz devam ettiğini açıkladı.

Ömer Faruk’a çok iyi şartlar sahibi olan bir proje sunduklarını altını çizen Belözoğlu, “Ömer 17 yaşında, Ersun Yanal ayrıldıktan sonra Tahir hocanın gelmesi ile başlayan süreçte 10 maçımız vardı, hepsinde kadroda oldu. 10 maçın 5’inde vazife aldı. Ömer Faruk konusu ile ilgili büyük bir üzüntü içerisinde olduğumu söylemek istiyorum. Ben ilk günden beri Ömer’te kıymetli bir futbolcu olduğunu herkesle paylaştım. Gerçekten ona hiç yapılmamış şekilde bir projeyle gittik, 5 yıllık bir proje. Son devre den başkan da dahil oldu. Kendisinin evine kadar gidildi ve projemiz anlatıldı. İçimden keşke 17 yaşında bana karşı bu tür bir proje ve davranışla gelinseydi bile dedim. Ömer benim amacıyla çok kıymetli bir oyuncu. Üzüldüğüm nokta şu; Fenerbahçe takımı yarın bir gün tarihi anlatıldığında plus genç kaptan olarak Ömer Faruk yazacak. Sunduğumuz değerin karşılığını bulduğumuzu düşünmüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Sürecin bitmediğini ve Ömer Faruk’un bir an evvelce bir karar vermesi gerekliliğini izah eden Belözoğlu, şunları kayıt etti:

“FUTBOLCU AYARTMA YETENEĞİMİZ YOK”

Emre Belözoğlu, ile ilgili kamuoyunda çıkan “futbolcuları ayartma” gibi bir özelliğinin bulunmadığını dile getirdi.

Beşiktaş’ta oynayan Dorukhan Toköz ile hiçbir görüşmesinin bulunmadığını izah eden Belözoğlu, “Bizim ayartma yeteneğimiz yok. Yaptığımız transferlerde samimice duygularımız paylaştık. Dorukhan’ile ilgili hiçbir girişimimiz olmadı. Beşiktaş, iyi ilişkilerimizin bulunduğu bir kulüp. Nerede durmamız, nerede hareket etmemiz gerekliliğini iyi bilen bir camiayız. Kimse bize ne yapmamız gerekliliğini öğretemez. Bizim şu an amacıyla Dorukhan’lade ilgili bir gündemimiz yok. Aktarma işlemi süreci hareketli bir proses. Biz tek başımıza kendimizi düşünüp tavır içerisinde olmayız. Kimsenin ne dediğinin önemi yok, ne yaptığımızı iyi biliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“BİR TRANSFER YAPACAKSAK O STOPER OLACAK”

Fenerbahçe Kulübü Sportif Direktörü, aktarma işlemi yapmaları halinde önceliğin stoper pozisyonunda bulunduğunu söyledi.

Savunma oyuncuları Mauricio Lemos’u kendisinin izleyerek önerdiğini ve futbolcuya hala çok güvendiğini izah eden tecrübeli futbol adamı, “Fenerbahçe büyük camia, Türkiye diğer bir yer. Fenerbahçe’den bazı durumlarda şampiyonluk yetmiyor. Bir sporcunun başarısı amacıyla kaç ölçüt varsa bazı durumlarda burada o bile yetmiyor. Bunu yalnız Fenerbahçe’den oynayan anlar. Bir oyuncunun vatan dışından Türkiye’ye gelme ve adapte olma süreci var. Biz Lemos’a inandığımız amacıyla mukavele yaptık. İyi maçları olduğuna inanıyorum. Bizim bir pozisyona yardım verecek transferimiz olacaksa bu stoper olacak gibi gözüküyor. Lemos’lade ilgili kulüpte bir değerlendirme yapıyoruz. Ben oyuncunun kumaşına hala inanıyorum. Bir aktarma işlemi yapacaksak o stoper olabilir.” şeklinde görüş açıkladı.

“OZAN İÇİN RESMİ TEKLİF ALMADIK”

Emre Belözoğlu, İngiltere Premier Liggen takımlarının aktarma işlemi listesinde bulunduğu öne sürülen milli futbolcu Ozan Tufan’dan çok memnun olduklarını ve resmi hiçbir öneri almadıklarını açıkladı.

Ozan’ın performansından ve takıma öncülük yapan oyuncular arasında bulunmasından memnun olduklarını altını çizen Belözoğlu, “Ozan’ın çok iyi bir kalbi var, temiz bir çocuk. Fenerbahçe’den misyonunu tamamladı mı tamamlamadı mı onu değerlendirmek lazım. Ozanla ilgili bize ulaşan resmi bir öneri yok. Türk oyuncularımızın içerde meydaan getirdiği havanın sayısal değeri bizi ilgilendiriyor. Ozan özelinde Türk oyuncularımız bu aidiyet ortamında olması beni çok mutlu ediyor.” şeklinde konuştu.

“SOSA’NIN BU TAKIMA ÇOK FAYDASI OLACAK”

Emre Belözoğlu, Jose Sosa’dan çok memnun olduklarını ve oyuncunun takıma çok yararlı olacağına inandıklarını belirtti.

Arjantinli oyuncunun kumaşının ve kalitesinin hiç tartışılmayacağını altını çizen Belözoğlu, “Sosa’nın Galatasaray maçından evvelce ayak parmağı kırıldı, o şekilde 4-5 maç oynadı. Bir aydır kasığında ağrılar var. Ağrılarına karşın idmana çıkmak, oynamak istiyor. 1 haftadır durduralım, 1 hafta ağrıların bitsin başla dediler. Ben Sosa’nın niteliğini ve kalibresini çok iyi biliyorum. Bu takıma çok yararı olacak. Sosa’yı hayal kırıklığı gibi bir algının oluşmasından çok rahatsızım.” değerlendirmesinde bulundu.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama