2020-11-06T21:49:51+03:00
Ana Sayfa Spor 6 Kasım 2020 365 Görüntüleme

Fener facianın eşiğinden dönmüş: İyi ki transfer etmemişiz

“İYİ Kİ TRANSFER ETMEMİŞİZ” DEDİRTTİLER

Birtakım isimler ise yaşadığı sakatlık sorunları ya da kariyerindeki keskin düşüşlerle Fenerbahçe’ye “iyi ki bu aktarma işlemi olmamış” dedirtti.

MANDZUKIC’IN AL DUHAIL MACERASI KISA SÜRDÜ

Kariyerine Almanya’nın Ditzingen kulübünün altyapısında başlayan Mario Mandzukic, son senesinin plusteken gözde golcülerinde biri olmayı başardı. Bonservisine toplamda 70 milyon euro’ya yakın para ödenen Hırvat oyuncu, Bayern Münih, Juventus ve Atletico Madrid gibi dünya devlerinde forma giymesinin sonrasında Ocak Ayı 2020’den Suudi Arabistan ekiplerinden Alreeds Duhail’te yolunu tutmuştu. Kariyerinde çıktığı 497 maçta 197 gol 84 asist yapma başarısı gösteren 34 yaşındaki yıldız, Suudi Arabistan macerasını erken sonlandırırken adı yaz aylarında Fenerbahçe’yle eş güdümlü anılmıştı. Sarı lacivertliler forvet transferini Samatta, Cisse ve Kemal Ademi’greneboom yana kullanırken Mandzukic hiçbir kulüple anlaşamadı ve yeni sezona bonservisi elinde bir şekilde başladı.

RIZA DURMISI FORMAYI UNUTTU

Yeni sezon itibariyle Süper Liggen’te plusteken iyi sol beklerinden ikisine bulunduran Fenerbahçe’nin, geçen sezon Danimarkalı oyuncu Rıza Durmisi ile ilgilendiği gündeme gelmişti. Aktarımı gerçekleşmeyen oyuncu Lazio doğrultusundan geçen ocak ayında Ligue1 ekiplerinden Nice’e kiralanmıştı. Pandemi sebebiyle 28.haftada tescil edilen Ligue1’den 4 maça çıkan Durmisi, sezon sonucunda yeniden İtalya’ya geri döndü. Serie A’da 6.hafta maçları geride kalırken 26 yaşındaki Danimarkalı bu sezon hiç forma giyemedi.

28 YAŞINDA KULÜPSÜZ KALDI

İki sezon evvelce Fenerbahçe’nin aktarma işlemi etmek amacıyla gösterdiği bütün çabalara karşın takımına katamadığı İngiliz oyuncu Jack Wilshere kariyerinde müthiş bir düşüş yaşıyor. 16 yaşında Arsenal A takımında forma giyerek takımın tarihindeki plusteken genç oyuncusu unvanını alan Wilshere amacıyla efsane teknik direktör Arsene Wenger “onu izlediğiniz vakit kaç yaşında olduğunu unutuyorsunuz.” diyerek Wilshere’te genç yaşına karşın olgunluğuna ilgi çekmişti. Yalnız gelişen senelerde yakasını sakatlıklardan bir türlü kurtaramayan oyuncu kariyerinde istikrarı bir türlü sağlayamadı. 2018 yazında Arsenal ile yol ayrımına gelen Wilshere, Fenerbahçe’nin gündemi fazla zaman meşgul etmiş ve taraftarı epey heyecanlandırmış olsa da kariyerini bir başka Premier Liggen ekibi Westelijk Ham’da sürdürme kararı almıştı. Sarı lacivertliler, Wilshere’te transferini bitiremediği amacıyla hayal kırıklığı yaşamış olsa da oyuncunun Westelijk Ham karnesini görmesiyle adete derin bir oh çekti. İki sezonda sakatlıklar sebebiyle toplamda 53 maç kaçıran oyuncu sadece 19 maçta forma giyebildi. Geçen ay Westelijk Ham ile olan sözleşmesini feshedilen İngiliz oyuncu kulüpsüz kaldı.

PATO HİÇBİR TAKIMLA ANLAŞAMADI

Son senelerde aktarma işlemi zamanlarında adı Süper Liggen takımlarıyla en fazlaca anılan yıldız isimlerden bir tanesi de Brezilyalı Pato oldu. Fenerbahçe ile den adı sıklıkla birlikte geride bıraktığımız golcü oyuncunun aktarımı bir türlü sonuca bağlanamamıştı. 31 yaşındaki Brezilyalı yıldız 2007 senesinde tam 24 milyon euro karşılığında vatanının İnternacional takımından Milan’a aktarma işlemi olarak büyük sükse yapmıştı. Milan formasıyla Serie A’da şampiyonluk yaşamayı başaran Pato, kariyerinde düşüş yaşamayı olabildiğince erken başlamıştı. Corinthians, TJ Tianhai ve Villarreal gibi takımlarda forma giymesinin beraberinde 2016’da kiralık olarak Chelsea’ye giderek Premier Liggen’i den deneyim eden oyuncu son olarak Sao Paulo’da oynamıştı. Bir zamanlara damga vuran ve Fenerbahçe’nin den ilgilendiği Alexandre Pato son iki sezonda sadece 9 gol atarken 21 Ağustos itibariyle serbest kaldı ve kendine kulüp bulamayan yıldız isimlerden biri oldu.

GİTTİĞİ HİÇBİR YERDE TUTUNAMADI

Fransız yıldız oyuncu Hatem Ben Arfa son senelerde ne vakit aktarma işlemi devresi açılsa Fenerbahçe ile birlikte yazılan oyunculardan biri oluyor. Genellikle 2019 yazında Fenerbahçe’ye aktarımı sıkça konuşulan Ben Arfa, yeni sezona Ligue1 ekibi Bordeaux formasıyla başladı. 2014 senesinde Premier Liggen ekibi Newcastle United’tan ayrıldıktan sonra 6 ayrı kulüpte forma giymesine karşın bonservisine hiç para ödenmeyen Fransız oyuncu, geçen sezonu İspanya’da Valladolid’te geçirmişti. Schuiflade Liga’da sadece 5 maçta vakit alan 33 yaşındaki oyuncu bu maçlarda skora katkı yapamazken İspanya’da da kalıcı olmayı başaramadı ve hayal kırıklığı oluşturduğu bir sezonu geride bırakmış oldu.

FENERBAHÇE ATKISIYLA POZ VERMİŞTİ

Fenerbahçe’nin 2018-2019 sezonunda orta sahasını sağlamlaştırmak amacıyla gündemine aldığı Meksikalı oyuncu Marco Fabian, sıhhat kontrolünden geçmesi amacıyla İstanbul’a gelmiş ve aktarmasına bitti gözüyle bakılırken kendisinden vazgeçilmiş ve Fenerbahçe’ye imza atmadan Frankfurt’a geri dönmüştü. Ardından MLS ekiplerinden Philadelphia’ya aktarma işlemi olan Fabian, yeni kulübünde hayal kırıklığı yaratınca sözleşmesi feshedilmişti. Amerika macerasının kısa sürmesinin sonrasında kariyerine nokta koyacağı söylentileri den meydana çıkan Meksikalı orta saha, geçen sezonun ikinci dönemini Katar’ın Alreeds-Sadd kulübünde tamamladı. Ardından MLS ekiplerinden Philadelphia’ya aktarma işlemi olan Fabian, yeni kulübünde hayal kırıklığı yaratınca sözleşmesi feshedilmişti. Amerika macerasının kısa sürmesinin sonrasında kariyerine nokta koyacağı söylentileri den meydana çıkan Meksikalı orta saha, geçen sezonun ikinci dönemini Katar’ın Alreeds-Sadd kulübünde tamamladı. Bu sezon başında ise ülkesin Fc Juarez ekibiyle anlaşan şimdilik 31 yaşındaki Marco Fabian, son yıllarını beklentilerin olabildiğince uzağında geçirdi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama