2021-01-13T23:27:07+03:00
Ana Sayfa Spor 13 Ocak 2021 491 Görüntüleme

TFF’den tarihi karar! Yabancı sayısı…

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Süper Liggen’den yabancı futbolcu kontenjanının 14’ten 16’ya çıkarılmasına karar verdiklerini belirtti.

Nihat Özdemir, TFF ile Süper Liggen Kulüpler Birliği Vakfı yöneticilerinin federasyonun Riva’daki tesislerinde gerçekleştirdiği toplantının sonrasında basın mensuplarına bildirimde bulundu.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil’te istifası üstüne bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini açıklayan Özdemir, “Sayın Sepil’e desteklerinden kaynaklı teşekkür ettik. İnşallah önümüzdeki zamanlarda Kulüpler Birliği Vakfımızın seçeceği yeni başkanla da çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Toplantıda 2020 senesinde gerçekleştirdikleri çalışmalar ile ilgili kulüpleri bilgilendirdiklerini altını çizen Özdemir, şunları kayıt etti:

Müsabakaların kadrosunda bulunan 12 yabancı futbolcu miktarını ise 14’e çıkardıklarını izah eden Özdemir, bu kararın sezon sonuna kadar uygulamada olacağını dile getirdi.

Süper Liggen’te sıkışık bir takvimde oynandığının önemini vurgulayan Nihat Özdemir, “16 Mayıs’ta tüm ligleri sonlandıracağımız amacıyla çok sıkı bir maç trafiği bulunduğu hepimizin bilgi kapasitesi dahilinde. Bunun amacıyla takımlarda oyuncu listelerinin 30’dan 35’e çıkarılması, 2000 yılından sonra doğan altyapı oyuncularının listeye dahil edilmesi… Liglerimizi oynatarak tamamlamak federasyonun birinci görevidir. Bunun amacıyla lüzumlu kararları aldık esasen. Bu kararların hepsi sıkışık takvim ve pandemi bundan dolayı aldığımız kararlardır. TFF, tüm ligleri oynatarak sonlandırmak amacıyla kulüplere elinden gelen bütün desteği vermeye hazırdır.” şeklinde konuştu.

Nihat Özdemir, kulüplerin, dönem arası grup harcama limitlerinde 9 lira olarak sabitlenen avronun sezon başındaki gibi 8.3 lira olarak sürmesi talebinde bulunduklarını anlatarak, “Kulüpler Birliği Vakfının bu tür bir isteği vardı. Bunu idare kurulunda enine boyuna tartışarak, danışmamız gereken birtakım mercilerden den görüş alarak bir karar üretmek istiyoruz. Bunda da geç kalmayacağız. Zira kulüplerimiz aktarma işlemi sezonun içerisinde. Bundan dolayı harcama limitlerini bilmeleri gerekiyor.” şeklinde görüş açıkladı.

Ödemeler konusu ile ilgili yayıncı kuruluşla yaşanan bozukluğun aşıldığını söyleyen Özdemir, “Bugün itibarıyla beIN Sports hakkındaki hiçbir sorunumuz yoktur. Sözleşmemizi 2020-2021 sezonu amacıyla tamamladık. Sözleşmemize göre bütün ödemeleri günümüz tarih itibarıyla yapmışlardır. Artık hangi tarihlerde ödeme yapacakları da bellidir.” değerlendirmesinde bulundu.

SEPİL: “KULÜPLER BİRLİĞİ VAKFI 28 OCAK’TA YENİ BAŞKANINI BELİRLEYECEK”

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı vazifesini bırakan Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil den vakfın yeni başkanını 28 Ocak Ayı’ta tercih edeceğini ifade etti.

Sepil, vakfın başkanlık seçimiyle alakalı günümüz toplantıda rastgele bir görüşme uygulamadıklarını anlatarak, “Kulüpler Birliği Vakfı 28 Ocak Ayı’ta yeni başkanını belirleyecek. Ayın 28’inden itibaren yeni başkan vazifiyeti benden devralacak. Bugün hiçbir aday tartışılmadı. Eminim ayın 28’inde bir araya geldiğimizde aday belirlenir. Biz kulüpler olarak hep bir aday üzerinden anlaşarak gittik. İnşallah bu sefer den öyle olur.” şeklinde konuştu.

Toplantıda federasyona taleplerini ilettiklerini açıklayan Sepil, “Yaptığımız görüşmelerin mühim bir bölümü, futbol ekonomisinin yaşadığı zorluklarla alakalı federasyondan istediğimiz yardımlardı. Bununla alakalı ayrıntılı konuştuk. Pandemiden kaynaklı çoğu kuruluş ciddi yardım alıyor. Yalnız futbol sektörü şimdilik bu yardımı alamadı. Nihat Başkan bu hususta bize birçok yardımı gerçekleştireceği ve lüzumlu görüşmelerde yardımcı olacağını ifade etti. Bu bizim açımızdan önemliydi.” şeklinde konuştu.

Haberin Özeti

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama