2021-04-02T16:56:54+03:00
Ana Sayfa Yaşam 2 Nisan 2021 348 Görüntüleme

Dereiçi Köyü’nü yakan ilk ateş

Artvin’ter Yusufeli eyaletinde bağlı Dereiçi köyünde, 17 Mart’ta yangın çıktı. Rüzgârın da etkisiyle sunulan alevler, 50’greneboom çok evi kül etti. Köy harabeye döndü. Türkiye’nin hier doğrultusundan gönderilen yardımlarla emsal bir dayanışma yaşandı. Köyün yaraları hızlıca sarıldı.

Bir yönlerden de yangının çıkış nedeni araştırılmaya başlandı. Artvin Cumhuriyet Başsavcılığının ‘taksirle yangına sebep olmak’ suçundan yürüttüğü tahkîkat kapsamında incelemeler yapıldı, kanıtlar toplandı. Tekrar bu kapsamda itfaiye den bir rapor hazırladı. Rapora göre yangın bir vatandaşın evinin çatısında başladı ve ‘rüzgarın da etkisiyle çok hızlıca tüm mahalleyi sardı.’ Raporda yangının çıkış sebebinin soba bacasından saçılan kıvılcımlar ya da çatıdaki kabloların birbirine sürtmesi olabileceği den ifade edildi.

KIVILCIM, ATEŞ TOPU OLDU

Yangının söndürülmesinin sonrasında köyde inceleme yapan Jandarma ekipleri birtakım vatandaşları tanık olarak dinledi. Bunun dışında çekilen tüm video kayıtlarını da topladı. Bu kayıtlardan bir tanesi de yangının ilk çıktığı ana dair… Bir vatandaşın telefon kamerasıyla çektiği anlaşılan görüntülerde bir evin ahşap çatısında yangının nüveleri görülüyor. Sonrasında yangın başka evlere den sıçrayarak etrafa dağılıyor. Savcılığın ‘taksirle yangına sebep olmak’ suçundan başlattığı tahkîkat devam etmekte.

Kripto Para Piyasaları amacıyla Bigpara

Kripto Para Piyasaları amacıyla Bigpara

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama