2020-08-16T16:21:06+03:00
Ana Sayfa Dünya 16 Ağustos 2020 693 Görüntüleme

ABD’den BMGK kararına tepki: Haftaya İran’a yönelik yeni yaptırımlar açıklayacağım, göreceksiniz

Birleşmiş Milletler Emniyet Konseyi’nin (BMGK) önceki gün İran’a yönelik tabanca ambargosunun uzatılmaması kararını asla beklemediklerini söyleyerek, “Buna karşı reaksiyon olarak yaptırımlar getireceğiz. Bu tarz şeyleri gelecek hafta açıklayacağım fark edeceksiniz” şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, ABD’nin Birleşmiş Milletler Emniyet Konseyine sunmuş olduğu İran tasarısının reddedilmesinin sonrasında konseyin 5 sürekli delegesi olan ABD, Çin, İngiltere, Fransa ve Rusya devlet başkanlarıyla video konuşma toplantısı önerisine şuanlık katılmayı düşünmediğini söyledi.

ABD’nin, İran’a yönelik tabanca ambargosunu müddetsiz olarak uzatılmasına yönelik sunmuş olduğu karar tasarısı 15 üyeli Birleşmiş Milletler Emniyet Konseyde iki lehte, ikisi aleyhte ve 11 çekimser oyla reddedilmişti.

Açıklamasında seçimlere de değinen Trump, New Jersey vilayetinde kendine ilişik golf kulübünde düzenlemiş olduğu basın toplantısında, ”Posta yolu ile oylama feci olacak, ülkemizi dünya da alay hususu durumuna getirecek” dedi. Postayla oluşturulan seçimin bir yıkım olacağını ve sayılmasının aylar süreceğini bildiren Trump, eyaletler 3 Kasım’da yapılacak seçimler amacıyla posta yolu ile genel oylama hayata geçirmeye devam ederse, sonuçların açıklanmasında kaos ve büyük gecikmeler olacağını ifade ederek ülkede amacıyla yıkım olacağını ifade etti.

New York, New Jersey ve diğer bölgelerde büyük oranda posta yolu ile oluşturulan ön seçim ve ikinci tur seçimlerle alakalı problemleri gerekçe göstererek, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde posta yolu ile oylamanın felaketle sonuçlanacağını bir kez daha yineleyen Trump, ”Posta yolu ile yapılacak oylamayla alakalı problem, seçimin ne vakit bittiğini katiyen bilemeyeceğiniz ve neticeler aylarca ya da senelerce gelmeyecek” dedi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama