2020-09-17T12:14:53+03:00
Ana Sayfa Yaşam 17 Eylül 2020 447 Görüntüleme

Beyoğlu’nda hareketli anlar! Amerikalı aile gaspçılara karşılık verince…

Hadise, Dolmabahçe Gazhane Caddesi üstünde ortaya geldi.

Edinilen bilgiye gore, rehber ile birlikte 18 yaşındaki kızlarıyla Dolmabahçe Sarayı’dan çıkan Rus asıllı Amerikalı çift, yolun karşısındaki kiralık hususi minibüse binmek istedikleri sırada, arkadan gelen iki şahıs, ailenin çanta ve cüzdanlarını çalmak amacıyla harekete geçti. Kuşkuluların misafirlerini gasp etmeye çalıştığını gören gezgin rehberi İlariya Acar ve hususi minibüs şoförü vakaya müdahalede bulundu.

Şüphelilerle rehber ve minibüs şoförü içinde çıkan arbedeye gezgin aile de dahil oldu. O arbede esnasında kuşkululardan biri telefonu yere düşürdü. Etkin olamayacaklarını anlayan şüpheliler, rehber ve minibüs şoförünün elinden kurtularak yere düşen telefonlarını da geride bırakıp azca gelecekte kendilerini bekleyen otomobile binip kayıplara karıştı. Hayat sürdürdükleri paniği atlatan, gezgin rehberi polisi arayarak yardım istedi.

AMERİKALI HANIMEFENDİ, ŞÜPHELİNİN ÜSTÜNÜ BAŞINI YIRTTI”

Eşinin gasp edilmeye çalışıldığını gören Amerikalı kadının minibüsten inerek şüpheliye araya girmek ettiğini bildiren rehber İlariya Acar, “Biz yaya olarak karşıya geçtik. Beyaz bir otomobil durdu, içinden bayan, adam ve iki çocuk indi. Biz araca binerken içlerinde adam olan şahıs grubumdaki beyefendinin üstüne doğru yürüdü ve ceplerini yoklamaya başladı.

Otomobile binen hanımefendi, eşinin soyulduğunu anlayınca araçtan inerek şüpheliye müdahalede bulundu. Şüphelinin elini tutan hanımefendi bağırarak yardım istedi. Şunlar kaçmak istedi yalnız tutmaya çalıştık. Üstündeki giysiler yırtıldı, telefonu düşürdüler. Yere düşen telefonlarını aldık sonrasında otomobile binip kaçtılar. Yalnız hiçbir şey alamadılar. Biz vasıta kaçarken fotoğrafını da çektik” şeklinde konuştu.

Kuşkuluların kaçmaması amacıyla ellerinden geleni yaptıklarını açıklayan İlariya Acar, “Burası İstanbul’un göbeği. Bu tür bir vakanın burada yaşanması oldukça üzücü. Buradaki Dolmabahçe Sarayımız bizim göz bebeğimiz. Tam turizmin göbeğinde bu tür bir vakanın yaşanmaması lazım. Oldukça korktular, feryat çığlığa kaldılar ancak oldukça şükür ki kurtulduk ellerinden. Kaçmamaları amacıyla uğraştık hem de arabanın kapısından bile asıldık yalnız kaçtılar. Bu tür bişiyi ilk kez yaşadık” şeklinde konuştu.

Kuşkululardan birinin düşürdükleri telefon ve kaçtıkları otomobilin plaka bilgi kapasitesi hadise yerine gelen polis ekibine teslim edildi. Sonrasında Amerikalı aile, uçaklarına yetişmek suretiyle hususi araçlarıyla havalimanına doğru yola çıktı.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama