2021-02-17T10:45:30+03:00
Ana Sayfa Dünya 17 Şubat 2021 334 Görüntüleme

Babasından kaçarken yakalanmıştı… Kayıp prensesin şoke eden görüntüleri ortaya çıktı!

Dubai Emiri’nin ülkeden kaçarken yakalanan kızı, babası doğrultusundan rehin tutulduğunu ifade etti

Entegre Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Muavini ve Başbakanı Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum’un 2018’den ülkeden kaçmaya çalışırken yakalanan kızı Prenses Latife, arkadaşlarına gönderdiği videolarda babasını kendisini rehin tutmakla suçladı.

BBC’nin haberine göre, videolar, Prenses Latife’nin ülkeye zorla götürülmesinin ardındaki aylarda telefonla çekildi. Banyoda kaydedilen görüntülerde, Prenses Latife nasıl kaçırıldığını anlattı. 

Kaçtığı tekneden onu almaya gelen askerlere direndiğini, tekme attığını hem de bir komandonun kolunu ısırdığını dile getiren Prenses Latife, ilaçla uyutulup bilinci kapalı durumda özel bir jetle Dubai’ye geri götürüldüğünü açıkladı.

Prenses Latife, bunun yanı sıra Dubai Emiri den olan babasının kendisini tıbbi ya da meşru yardım etmeye erişimi olmadan, pencere ve kapıları kapalı ve polisler doğrultusundan korunan bir villada tek başına rehin tuttuğunu vurguladı. 

Mesajlar, “Latife’yi serbest bırakın” isimli kampanyayı yürüten Prenses’te yakın dostu Tiina Jauhiainen, kuzeni Marcus Essabri ve insan hakları avukatı David Haigh doğrultusundan BBC’ye verildi. 

Prenses Latife, bir Fransız’ın sayesinde 2018’den ülkeyi deniz yolu ile terk etmeye çalışırken Hindistan açıklarında yakalanmış ve geri götürülmüştü.

Dünya genelinde birçok insan hakları savunucusu, Latifa’nın istememesine karşın ülkeye götürüldüğünü ve bunun bir “kaçırılma” olduğunu belirtmişti.

 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama