2020-08-15T22:34:43+03:00
Ana Sayfa Dünya 15 Ağustos 2020 458 Görüntüleme

Almanya’da tartışmaya neden olan karantina düzenlemesi… Kurala uymayanlar çocuğundan ayrılacak!

Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin Ludwigslust-Parchim bölgesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yapılan karantina kuralının ihlal edilmesi halinde, evlatların ebeveynlerinden koparılabileceğine dair planlama tartışmalara yol açtı.

Ülke basınında bulunan haberlere nazaran, Ludwigslust-Parchim bölgesinde tespit edilen lisede vazife icra eden bir öğretmende Kovid-19 belirleme edilmesi üstüne bu okula giden 205 talebe karantinaya alındı.

Bunun üstünde veliler bölge valiliğinden “Ev karantinasına dair planlama” başlıklı bir mektup aldı.

Düzenlemede, (karantinaya alınan) evlatların yeterli olduğunu düşündüğü kadarı ile anne babaları ve kardeşleriyle ilişkide bulunmamaları ve fiziki olarak ayrı tutulmaları istendi.

Anne babalar, bu kuralın ihlal edilmesi halinde evlatlarının mecburi olarak diğer makul kapalı bir yere yerleştirilmekle tehdit edildi.

Schweriner Volkszeitung gazetesine konuşan bir ebeveynere, düzenlemeye reaksiyon göstererek, şu ifadeleri kullandı:

ŞİMDİYE KADAR YAŞANMADI

Ludwigslust-Parchim Bölge Valiliği Sözcüsü Andreas Bonin ise Enfeksiyon Koruma Yasası’nda, kuramsal olarak düzenlemeye uyulmaması halinde evlatları velilerden ayırma imkanının tanındığını ifade etti.

Bu tür bir hususta ailelerin alakalı sıhhat dairesi doğrultusundan telefonla bilgilendirildiğini bildiren Bonin, bir velinin çocuğuyla eş güdümlü kalmak istemesi halinde gönüllü olarak karantinaya girebileceğini bildirdi.

Bonin, yalnız şuana kadar bölümde bu tür bir durumun yaşanmadığını kayıt etti.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Federal Meclis Milletvekili Eckhardt Rehberg de velilere tehdit mektubu göndermenin doğru olmadığını vurgulayarak mektubu gönderenlerin lüzumlu duyarlılığı göstermediğini aktardı.

“ÇOCUĞUN MENFAATİNE ÖNCELİK VERİLMELİ”

Mecklenburg-Vorpommern Evlatları Koruma Birliğinden oluşturulan bildirimde da karantinanın esasen ailelere yük getirmiş olduğu kaydedilerek, “Bu safhada evlatları ebeveynlerinden ve kardeşlerinden soyutlama etmek orantılı değildir.” ifadesi kullanıldı. Bildirimde, burada çocuğun çıkarına öncelik verilmesi gerektiği ifade edildi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama