2020-08-15T22:34:46+03:00
Ana Sayfa Dünya 15 Ağustos 2020 445 Görüntüleme

Yunan gazeteciden Doğu Akdeniz sitemi: ‘Konu Türkiye olunca herkes süt dökmüş kediye dönüyor’

Yunan gazeteci Paris Karvounopoulos, Oruç Başkan’in inceleme etkinliği gösterdiği bölümde yaşanmış olan Türkiye-Yunanistan gerilimine dair bir yazı kaleme alarak, “Müttefiklerimiz bile bölgeden çekilmemizi bekliyor. Halk doğrultusundan Yunan parlamentosuna seçilen vekillerin ‘Kızılhisarda 480 şahıs yaşıyor, Türkiye’nin ise on milyonlarca nüfusu var. Ne yapabiliriz ki?’ dediklerini bile duydum.” şeklinde konuştu.

Aksam.com.tr’nin Yunanistan odaklı gösterim meydana getiren askeri haber sitesi Militaire’den aktardığı habere gore, Yunan gazeteci Karvounopoulos “Avrupalı ve ABD’li müttefiklerimiz, Türk-Yunan çekişmesinden geri ismim atmamızı bekliyor” başlıklı bir makale kaleme aldı.

“KONU TÜRKİYE OLUNCA HERKES SÜT DÖKMÜŞ KEDİYE DÖNÜYOR”

Başta Almanya olmak suretiyle ABD ve Avrupa’dan birçok ülkenin “tansiyonun düşürülmesi ve diyaloğun tesis edilmesi” konusu ile ilgili davette bulunduğunu kaydeden Karvounopoulos, şunları kayıt etti:

“YUNAN VEKİLLERİN PARLAMENTODAKİ ÇARESİZ SÖZLERİ KAYITLARA GEÇTİ”

Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’deki serüven arayışlarına ve hukuksuz taleplerine yardım vermeyen ülkeleri “demokrasinin ve internasyonal hukukun sözde savunucuları” diye niteleyen Yunan gazeteci Paris Karvounopoulos, sitemini şu kelimelerle dile getirdi:

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama