2020-06-17T08:44:24+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 17 Haziran 2020 591 Görüntüleme

ABD’de Video Oyun Çocuklar İçin Reçeteli Satılmaya Bailadı!

ABD Besin ve İlaç İdaresi, ilgi eksikliği ve hiperaktivite sorunu olan evlatların tedavisinde kullanılması hedefiyle ilk defa bir video oyunun reçeteli olarak satılmasını onayladı. ABD Besin ve İlaç İdaresi (FDA), ilgi eksikliği ve hiperaktivite sorunu olan evlatların tedavisinde kullanılması hedefiyle ilk defa bir video oyunun reçeteli olarak satılmasına izin verdi.

FDA’dan oluşturulan bildirimde, Akili Interactive doğrultusundan tasarlanan “EndeavorRx” adlı oyuna pazarlama izni verildiği bildirildi.

Söz hususu oyunun 600 çocuk üstünde 7 sene devam eden emekler neticesi ilgi eksikliği ve hiperaktivite sorunu olan evlatların tedavisinde kullanılabileceğinin belirtildiği bildirimde, 8-12 yaş arasındaki çocuklarda ilgi işlevini ilerletmek hedefiyle EndeavorRX isimli oyunun reçeteli ilaç olarak satılmasına izin verildiği kaydedildi.

Bildirimde, oyunun ilgi eksikliği ve hiperaktivite bozukluğuyla temaslı semptomları iyileştirmeyi hedefleyen ilk dijital terapi olmasının yanı sıra FDA doğrultusundan pazarlama yetkisi verdiği ilk oyun tabanlı tedavi bulunduğu aktarıldı.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama