2021-02-20T00:43:10+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 20 Şubat 2021 344 Görüntüleme

Yiğit Bulut’tan tüketicilere önemli çağrı! Reel olarak büyüyen tek ekonomi Türkiye

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Delegesi Yiğit Bulut CNN Türk canlı yayınında Merkez Bankası’na yönelik iddialara cevap verdi. Bulut, “Türkiye’nin hiçbir vakit satılabilir rezervi olmadı. Cumhuriyet tarihinde Türkiye 140 milyar dolar rezerv sattı diyenler rezervin ne olduğunu bilmeyenler rezervin hier vakit brüt olanına bakılır tüm dünya piyasalarında” açıklamasında bulundu. 

Yiğit Bulut birtakım çevrelerin manipülasyon yapmaya çalıştığını ifade etti ve “Tamamıyla cehalet içerisinde bunu söylüyorlar. Çok üzülerek söylüyorum profesör titri olan birtakım insanlar gerçeği bilmelerine karşın TV’lere çıkıp bunu söylüyorlar” dedi. 

Bulut salgın döneminde ekonomik bilgilere dair den söyledi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Delegesi Yiğit Bulut, “Ülkelerinin ekonomik göstergelerine baktığınız vakit Türkiye’nin büyümesine baktığınız vakit 2018-2020 arasındaki dönemde pandemi riski ile kıyasladığınızda pandemik riski göre reel olarak büyüyen tek ekonomi Türkiye” ifadesinde bulundu.

Dolardaki düşüşe karşın besin fiyatlarının yüksek olmasına da değinen Yiğit Bulut tüketicilere davette bulundu ve “Önemli oranda bir fırsatçılık var araya girmek ettiğiniz vakit da şunu söylüyorlar e diyorlar ki hani serbest pazar ekonomisi idi siz niye araya girmek ediyorsunuz ben şunu söylemek istiyorum bakın tümşeyleri devlet yapamaz vatandaş tüketim gücünü kullanması gerekiyor.. Kullanımı kestiğiniz anda sizin gücünüz karşınızdakini eğitmeye yeter” dedi. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama