2020-07-09T08:10:31+03:00
Ana Sayfa Dünya 9 Temmuz 2020 594 Görüntüleme

Venezuela ordusu duyurdu: ABD uçağını imha ettik!

Venezuela Silahlı Güçlerinin Stratejik Operasyon Komutanlığı’nın Twitter açıklamasında, “Entegre Hava Uzay Müdafa Komutanlığı, 8 Temmuz sabaha karşı ülkenin hava sahasında ABD numaralı hava aracı belirleme etti ve yasalara makul olarak muhabere uçaklarımızla tesirsiz duruma getirdi” ifadesine yer verildi.

Sputnik’in yer verilen habere bakılırsa, komutanlık bunun dışında yanan uçağın resimlerini paylaştı. Uçağın üstünde net bir halde N339AV numarası görülüyor. Flightradar’ın bilgilerine bakılırsa, Hawker 800 tarzı tayyare hususi bir şahsa ilişkin. Uçağın, önceki gün Meksika üstünde izinli uçuş yapmış olduğu bildirildi.

��#ULTIMAHORA|| #CEOFANB informa que el @CODAI_FANB, detectó en la medianoche del #07JUL20 el ingreso de una Narcoaeronave con matrícula #EEUU a nuestro espacio aéreo y una vez aplicado el protocolo de Ley se procedió a su NEUTRALIZACIÓN con aeronaves de nuestra Aviación Militar. pic.twitter.com/6JtCVLj8bo

Uçağın vurulmuş olduğu bölge, mürettebatı ve taşımış olduğu yükle alakalı hiçbir informasyon verilmezken böyle olayların genellikle uyuşturucu kaçakçılığıyla temaslı bulunduğu biliniyor. Yük kapasitesi 900 kilogram olan bu tür bir uçağın ikinci el pazarındaki fiyatı averaj 2 milyon dolar.

Venezuela Müdafa Bakanlığı bir ay evvelce ülkenin batısında bir uçağın vurulduğunu açıklamıştı. Düşürülen uçağın uyuşturucu kaçakçılar doğrultusundan işletildiği ön görü edilmişti.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama