2020-05-30T01:22:19+03:00
Ana Sayfa Eğitim 30 Mayıs 2020 399 Görüntüleme

Uruguayda Eğitim 1 Haziranda Başlayacak!

Memleket basınında çıkan habere nazaran, Devlet Başkanı Luis Lacalle Pou, düzenlemiş olduğu basın toplantısında, 1 Haziran’dan itibaren ülkedeki okulların 3 etapta ve gönüllülük esasına dayanarak tekrardan eğitim vermeye başlayacağını duyurdu.

Lacalle Pou, tekrardan eğitime başlanmasına ilişkin, “Bu adımı atmaya karar verdik bundan dolayı riskin en aza indirildiğine ikna olduk.” ifadesini kullandı.

Hazırlanan plana nazaran, birinci ve ikinci etapta başkent Montevideo ile çevresi ve Canelones şehri hariç kırsal bölgelerdeki daha ilkin yarısı eğitime oluşturulan kırsal bölgelerdeki okullar ve okul öncesi eğitim veren kurumlar eğitim verebilecek.

Haziran ayının sonundan itibaren geçerli olacak üçüncü etapta ise ülkedeki tüm okulların karşı karşıya eğitim vermeye başlaması planlanıyor.

Düzenlemeye nazaran, ders saatleri 4 saati aşmayacak ve okullarda salgınla savaşım kapsamında uygulanan toplumsal mesafe ve hijyen benzer biçimde önlemler dikkate alınacak. Öğrencilerin giriş çıkışlarda kalabalık oluşturmasının önüne geçilecek ve okul günleri yeniden düzenlenecek.

İlk Kovid-19 vakasının görüldüğü 14 Mart’ta sınırların kapatılıp eğitime ara verildiği ülkede 22 Nisan’da kırsal bölgelerde bulunan ortalama bin okuldan yarısının tekrardan eğitim vermesine izin verilmişti.

Nüfusu 3.5 milyona yaklaşan Cenup ABD ülkesi Uruguay’da 20 kişinin hayatına mal olan Kovid-19, bugüne dek 749 kişide görüldü.

AA

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama