2021-05-31T14:05:13+03:00
Ana Sayfa Dünya 31 Mayıs 2021 234 Görüntüleme

Türkiye ve Yunanistan dünyaya duyurdu: Anlaşma tamamlandı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile ortak basın açıklaması düzenledi.

Ev sahibi ülke adına ilk açıklamayı yapan Dendias, ‘Aşı sertifikalarının karşılıklı olarak tanınması konusu ile ilgili anlaşmaya vardık’ dedi.

Kovid-19 aşılarının karşılıklı tanınması kararı aldıklarını bildiren Çavuşoğlu, ‘Bugün vardığımız bu mutabakat karşılıklı olarak turizm sektörümüze olumlu tesir yapacaktır’ dedi

Siyasi ve askeri diyaloğun bütün kanallarda devam ettiğinin önemini vurgulayan Çavuşoğlu, ‘Türkiye olarak, Yunanistan ile ön koşulsuz ve çift ilişkilerimizi hier alanda ilerletmek amacıyla diyaloga, görüşmelere hazırız’ dedi.

Çavuşoğlu ‘Bundan sonra somut projeler üstünde eylem ve iş birliği merkezli çalışmaya başladık. 25 maddede görüş birliğine vardık’ şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, daha evvelce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’le görüştük. Diyalog kanallarımızın tekrardan canlandırılması olumlu. Sorunlarımızın çözümü amacıyla ilişkilerimizin güçlendirilmesi ehemmiyet arzediyor’ demişti.

Dün Türk azınlığın yoğun yaşadığı Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesine giden Çavuşoğlu, buradan başkent Atina’ya geçmişti.

Başbakan Miçotakis ile görüşen Çavuşoğlu, daha sonra Dışişleri Bakanlığı binasında Dendias ile bir araya gelmişti.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama