2020-07-13T00:26:07+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 13 Temmuz 2020 372 Görüntüleme

Türk Kızılay iyilik için Ar-Ge merkezini açtı

Kızılay İçecek içeriğinde satışa sunulacak inovatif mamüller ilerletmek amacıyla çalışacak ve maden suyu ihracatında da Kızılay’ı fazlaca daha iddialı bir konuma taşıyacak Ar-Ge merkezi, Afyonkarahisar’da açıldı.

AFET İHTİYAÇLARINI ÜRETECEK

Türk Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Ar-Ge merkezinde afetlerde gereksinim duyulan yiyecek ve içeceklerle bunların üretilmesinde rol oynayacak ekipmanların geliştirilmesi amacıyla emek harcamalar yapılacağını ifade etti. Böylelikle insani yardım faaliyetlerinde ve afetlerde fazlaca daha ustalaşmış ürün ve besinlerle insanlara ulaşacaklarını izah eden Kınık, 3 laboratuvarın varolduğu merkezde 20 Ar-Ge uzmanının çalıştığını bildirdi. Kınık, “Afetlerde bilhassa gereksinim duyulan sürdürülebilir su temini ve uzun yaşamlı besin ve gıda temini konusu ile ilgili çalışmalara başladık ve bu hususta 4 patentimizi aldık” dedi.

30 ÜLKEYE İHRACAT

Kızılay İçecek Genel Müdürü Metin Kul da, maden suyu fabrikalarının sene sonu itibarıyla haiz olacakları senelik 2 milyar şişe üretim kapasitesiyle dünyanın sayılı üretim sahaları içinde yer aldığını kayıt etti. Kul, “Yurtdışında tanınmayı ulusal vazife edindik. 30 ülkeye olan ihracatımızı önümüzdeki senelerde iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Yabancı pazarlarda yatırımlarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama