2020-07-22T08:19:52+03:00
Ana Sayfa Dünya 22 Temmuz 2020 585 Görüntüleme

Trump’tan koronavirüs yorumu: Durum daha iyiye gitmeden önce, daha da kötüleşecek!

ABD Başkanı Donald Trump, aşağı yukarı 3 ay aranın sonrasında Beyaz Saray’da Kovid-19 konusu ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

AA’nın aktardığı habere bakılırsa, toplantı boyunca Kovid-19 amacıyla “Çin virüsü” tabirini kullanımı ilgi çeken Trump, ülkenin bilhassa cenup yerlerinde yükselen vakaları denetim altına alabilmek amacıyla ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Kovid-19’a karşı bir tedavi ve aşı geliştirilmesi amacıyla çalıştıklarının önemini vurgulayan Trump, şu değerlendirmede bulunmuş oldu:

Trump, ülkede birtakım bölgelerde durumun iyiye gitmesine karşın, hala fazlaca çok problem yaşam sürdüren bölgeler de olduğuna işaret ederek, “Bu salgın ne yazık ki daha iyi bir hal almadan evvelce daha da kötüleşecek. Bunu söylemeyi sevmiyorum ancak gerçek bu.” şeklinde konuştu.

TRUMP’TAN MASKE ÖNERİSİ

Daha önceki konuşmalarında maske takılması konusu ile ilgili tartışmalı ifadeler kullanan Trump, günümüz basın toplantısında değişik ifadeler kullanarak, şu ifadelere yer verdi:

Kendisinin maske takmak hakkındaki bir sıkıntısı olmadığını altını çizen Trump, “Maske takmaya bundan sonra alışıyorum. Aklınıza vatanseverliği getirin, bir ihtimal bu işe yarayacaktır.” görüşünü paylaştı.

ABD Başkanı Trump, şu değerlendirmede bulunmuş oldu:

Salgının başlangıcına bakılırsa henüz daha fazla sendrom göstermeyen veya orta şiddette geride bıraktığımız vakaları belirleme ettiklerini izah eden Trump, şunları dedi:

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama