2020-12-07T00:14:03+03:00
Ana Sayfa Yaşam 7 Aralık 2020 596 Görüntüleme

Trabzon’da korkutan yoğunluk! Ambulanslar kuyruk oluşturdu

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs olay sayısında ciddi artış olan iller arasında açıkladığı Trabzon’da tedbirler artırıldı. Şehirde olay sayılarında yüzde 50 artış yaşanırken, birtakım yerleşim alanları karantinaya alınmaya başlandı. Yoğun bakım yatak doluluk oranının yüzde 75 olduğunu belirti edilen kentteki sıhhat ekipleri, ambulanslarla koronavirüs hastalarını hastaneye yetiştirmek amacıyla yoğun çaba harcıyor.

ACİL SERVİSTE ALARM

Şehirde poliklinik hizmetlerinin kaldırılıp Covid-19 hastalarına bakılan Kanuni Eğitim ve Inceleme Hastanesi’nin Acil Servisi’nde den, önceki gün akşam saatlerinde ambulansların olay hastalarını bırakmak amacıyla meydaan getirdiği yoğunluk korkuttu. Acil Servis’te kimi saatlerde yoğunluk oluşurken, ambulansların sıraya girdiği yoğunluk anlarına şahit olan bir vatandaş, bu anları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Görüntülerin paylaşıldığı sosyal medyada birçok takipçi, toplumun salgın tedbirlerine uyulması çağrılarında bulundu.

‘O SİRENLER BİZİM İÇİN ÇALABİLİR’

Şehirde ailesiyle evinde karantinada olan iş insanı Halil İbrahim Demirtaş da tedbirlere uymayanlara reaksiyon göstererek paylaşımında “Burası Kaşüstü Hastanesi, hastaları bırakmak amacıyla ambulanslar sıra bekliyor. Durumun önemiyetini anlamanız amacıyla illa içerisinde mihoen olmanız gerekiyor. Sakın bana ‘Ben kendimi kolluyorum bana bişi olmaz demeyin’ Ben den zira kolluyordum ancak henüz evde karantinadayım. Lütfen herkes kurallara riayet eylesin yoksa o sirenler bizim açımızdan çalabilir” ifadelerinde bulundu.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama