2020-08-19T08:51:44+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 19 Ağustos 2020 322 Görüntüleme

TOGG CEO’su Karakaş: Tedarikçiler ekim ayında belirlenecek

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, katılmış olduğu bir TV programında yerli otomobil TOGG’un tedarikçilerinin ekim ayında tespit edebileceğini ifade etti.

BloombergHT’de bir uygulamaya katılna CEO Karakaş pandemi sürecinden ismim ismim gelişme kaydettiklerini ve aracın üretileceği tesisin tedarikçilerini Ekim’de seçeceklerini ifade etti

Karakaş, yerli otomobildeki son hali, önümüzdeki devreye dair planları, yerli otomobildeki yerlilik oranı ve ana para haline dair soruları cevapladı.

Otomobilden çoğunu gerçekleştirmek amacıyla yola çıktıklarını dile getiren Karakaş, pandemi döneminde etkilenmediklerini ve bu süreçte ismim ismim ilerlediklerini açıkladı.

Yerli otomobilin 15 senelik bir proses bulunduğunu ve ilk olarak projenin dış dünyadaki örneklerini incelediklerinin önemini vurgulayan Karakaş, amaç kitlemizin beklentilerini tasarıma yansıttık ve yerlilik, millilik amacıyla aracın üretileceği tesisin tedarikçilerini Ekim’de seçeceklerini ifade etti.

TOGG CEO’su, SUV’dan sonrasında diğer modellerinde piyasaya sunulacağını, 18 aylık sürede inşaatımızın tamamlanmasını sağlayacaklarını ve kapasitenin elastik bir halde istediğimiz düzeye getirebileceklerini da ekledi.

Karakaş bunun dışında yerli otomobildeki yerlilik hisse amacıyla hissedarlarımıza yüzde 51 yerlilik seviyesi sözü verdiklerini ve yerlilikte yüzde 68’lere ulaşabileceklerini de açıkladı.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama