2020-08-19T15:03:42+03:00
Ana Sayfa Eğitim 19 Ağustos 2020 311 Görüntüleme

Okullarda HES kodu dönemi! Bakan Selçuk detayları anlattı

Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Gümüşoluk İlkokulu’nda, eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon engelleme tedbirleri kapsamında “Okulum Temiz Belgesi” takdim törenine katıldı.

Karşı karşıya eğitimle alakalı açıklamalarda tespit edilen Bakan Selçuk mümkün bütün koşullara bakılırsa planlamaların hazır bulunduğunu altını çizdi.

Bakan Selçuk’un açıklamalarından öne çıkanlar;

“2000 denetmenin eğitimi söz hususu oldu, eğitimlerini aldılar. 2000 denetmen okulların hazır olup olmadığı konusu ile ilgili, hangi tedbirlerin alındığı, hangi okulların ne gereksinimi bulunduğu konusu ile ilgili belirli denetim listeleri dayalı şeklinde de meydana koyuyorlar. Hazır olan okullarımız amacıyla de bu tür bir belge düzenlememiz söz hususu.

Evvelce denetmenlere, okul yöneticilerine ve öğretmenlere arkasından da öğrencilere, velilere ve servis görevlilerine eğitim verilebilecek.

Okullarımızı 21 Eylül’de açma çabasındayız.

Bir okul lüzumlu koşulları sağlamış oldu ve bu belgeyi aldı, burada iş sınırlı değil sürdürülebilirlik oldukça önemli. Okulun bir kere temiz olması yetmiyor, bunun devamlılığı söz hususu, arkasından sahada neler yapabilir konusu ile ilgili okulun defalarca kez temiz kalması konusu ile ilgili emekler gerçekleşiyor. Bir program derledik, bu program vasıtası ile tüm okullarımızın ne halde bulunduğunu takip etmemiz sağlanacak.

Çocuklarımız amacıyla de, velilerimiz amacıyla de devamlı ve sürdürülebilir bir bakış açısına haiz olduğumuzu düşünüyoruz. Dezenfektan ve maske temini de söz hususu bildiğiniz gibi meslek liseli ile aslında dünyada numune gösterilebilecek bir başarı öyküsü oluşturduk, bu mevzularda bir endişemiz söz hususu değil bunların üretimini esasen kendi kurumlarımızda yapabiliyoruz.

Bizim bakanlık olarak bu emekleri gerçekleştirmek esasen görevimiz, lakin bu toplumsal bir sorun. Bu toplumun bütününün üstlenmesi ihtiyaç duyulan bir vazife, toplumun bütün fertlerinden desteği beklediğimizi bilhassa söylemek isterim bu eş güdümlü omuz verilmesi ihtiyaç duyulan bir sorun. Ancak okullar açılmazsa biz neyi kaybederiz, neyi kazanırız konusu ile ilgili fazlaca ciddi düşüncelere gereksinimiz var. Okullar açılmadığı zaman öğrencilerin kayıpları nereye doğru evrilecek, şayet bu kayıplar uzun sürerse gelecekte bizi hangi tehlikeler bekliyor? Tüm bunlarla alakalı şeklinde de düşünüyoruz ve bu hususta sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz.

Uzaktan eğitimle alakalı bir toplantımız olacak.

Evlatlarımızın fazlaca büyük oranında altyapı olarak erişim sıkıntısı yok, ancak noksan kalan yerlerle alakalı alınması ihtiyaç duyulan tedbirlerin üstünde çalışıyoruz.

Bizim kültürümüzde oyunların mühim yeri var, dünyada evrensel olarak öğrenmeye katkı gerçekleştiren oyunlar nedir tüm bunlarla alakalı binlerce oyunun bir listesini çıkardık sonrasında bunların içinden yakın ilişki gerektirmeyen ve müfredatımıza ideal olarak oyunlarla alakalı kitapçık derledik.

Velilerimizin, öğrencilerimizin, servis görevlilerimizin hepsinin HES kodu sayesinde bir program üstünden denetlenebilmesi ve okul müdürümüze onun iletilebilmesi amacıyla bir çalışmamız var bunun ayrıntılarını gelecek haftalarda paylaşacağız.”

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama