2020-11-16T13:41:42+03:00
Ana Sayfa Yaşam 16 Kasım 2020 516 Görüntüleme

Sosyal medyada paylaşınca harekete geçildi

İznik’te kırsal Çiçekli Mahallesi’nde çiftçilik yapan Hüseyin Saygın, mahalle meydanındaki üstünde yazılar tespit edilen taşın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. Saygın’ın “Mahallede bir dibek taşı üstünde bir makale, kimlere ait, ne yazıyor” ifadeleriyle yaptığı paylaşım bir anda ilçede gündem oldu. Üstünde makale tespit edilen taş, İznik Müze Müdürlüğü yetkililerini harekete geçirdi. Roma devresine ait 2 bin senelik tarihi yapıt bulunduğu fikir edinilen taşla alakalı araştırma başlatıldı.

‘TAŞ MAHALLEMİZİN SİMGESİ HALİNE GELDİ’

Kırsal Çiçekli Mahallesi Muhtarı Hasan Yakşi, taşın, mahallenin simgesi durumuna yaklaştığını söyleyerek, “Bu taş mahalleli doğrultusundan yıllardır kullanılıyordu. İçerisinde buğday ve mısır dövülüyor, çıkarılıyordu. O vakit buralarda değirmen yoktu. Bu taşı mahallemizin simgesi olarak meydanda sergilemek istiyoruz. Bunun gibi birkaç yerde den taş bulunduğu ifade ediliyor. Bunları da bulursak sergileyeceğiz. Önceden köy olan mahallemizi tanıtacağız” dedi.

“BURADA HEBA OLUYOR”

Mahalle sakinlerinden Hüseyin Işık ise, “Senelerden beridir burada olduğunu biliyoruz, bunun yeri müzedir. Sokaklarda kalmasın, buralarda heba oluyor. Bunun üstüne oturuluyor, yazık” şeklinde konuştu.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama