2021-01-03T01:11:20+03:00
Ana Sayfa Dünya 3 Ocak 2021 269 Görüntüleme

Somali’de, Türk firmasının şantiyesine intihar saldırısı: Bir Türk vatandaşı hayatını kaybetti, dört vatandaşımız da yaralandı

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre; Somali’den, Türk askeri üssüne 15 kilometre uzaklıktaki yol yapım çalışması yapmakta olan bir Türk firmasına ait şantiyeye motosikletli bir saldırgan doğrultusundan intihar hücumu düzenlendi.

Hücum sebebiyle 2 Türk vatandaşının da aralarında varolduğu 5 şahıs hayatını kaybederken 3 vatandaşımız da yaralandı. 

Hücum ardından Türk askeri üssünde ve personelde rastgele bir olumsuz durumun söz hususu olmadığı ifade edildi.

Yaralanan 3’ü Türk 14 bireyin tedavisine Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi’nde devam ediliyor.

Dışişleri Bakanlığı mevzu ile ilgili bir açıklama yayınladı: “Somali’den bu sabah bomba yüklü vasıtayla bir Türk firmasına yönelik yapılan terör saldırısında, aralarında 2 vatandaşımızın da varolduğu 5 bireyin hayatını kaybettiği hüzünle öğrenilmiştir. Olayda yaralanan 4 vatandaşımızın sıhhat hali yakından takip edilmektedir. Mogadişu-Afgoye yolunun inşaatını üstlenen ve Somali’nin kalkınmasına ve refahına katkıda tespit edilen bir Türk şirketi çalışanlarını amaç alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralananlara acil deva diliyor, arkadaş ve kardeş Somali Hükümeti ile Somali halkının beraberinde olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.”

Saldırıyla alakalı son gelişmeleri Sıhhat Bakanı Fahrettin koca Twitter hesabından açıkladı. Koca, saldırıyı kınadı. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama