2021-01-03T01:11:25+03:00
Ana Sayfa Dünya 3 Ocak 2021 617 Görüntüleme

Polis yasa dışı yılbaşı partisini 2 günde dağıtabildi!

Fransa’nın çoğu bölgesinden ve yurtdışından gelen aşağı yukarı 2 bin 500 şahıs, Rennes şehri güneyinde illegal yılbaşı partisi düzenledi. Polisin partiyi dağıtması 2 gün sürdü.

Fransa’nın Rennes kentinin güneyinde tespit edilen Lieuron kentinde koronavirüsle mücadele kapsamında kısmi sokağa çıkma ve toplanma yasağına karşın kullanılmayan bir depoda illegal yılbaşı partisi düzenlendi.

Partiye, başta Fransa’nın çoğu bölgesinden olmak suretiyle İngiltere ve Fransa’dan aşağı yukarı 2 bin 500 şahıs katıldı.

İllegal olarak toplanan gruba polisin müdahalesi ise zor oldu. Perşembe günü başlayan partiyi engellemeye çalışan emniyet güçlerinin, kalabalığın tepkisi ve büyük bir kaos yaşanmaması adına partiye araya girmek etmediği haber edinildi.

Polisin araya girmek etmeye başlaması ile arbede yaşandı. Partiye katılanlar, polise taş ve şişeler ile saldırarak, 1 polis aracını ateşe verdiler. Çıkan olaylarda 3 polis memuru hafif şekilde yaralandı.

İki gün süren partinin dağıtılması ile polis davetlilere ayrı ayrı kimlik denetimi yaparak, 135 euro para cezası kesti. Yüzlerce bireyin hala parti bölümünde varolduğu ve polisin uyuşturucu madde amacıyla ayrı ayrı üst araması yaptığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin sosyal medya hesabı üzerinden illegal partiye dair yaptığı paylaşımda, partiye katılanlara bölgeden ayrılırken para cezası verildiğini ve organizatörlerin belirlenip yargılanacağını söyledi.

Mahalli sıhhat yetkilileri, partiye katılanlara 7 gün süre ile kendilerini karantinaya almaları çağırısında bulundu. Rennes’deki savcılar ise parti ile ilgili tahkîkat başlattı.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama