2020-08-19T23:12:16+03:00
Ana Sayfa Dünya 19 Ağustos 2020 465 Görüntüleme

Rusya’dan dikkat çeken Belarus açıklaması: Şimdilik desteğe gerek yok

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yapmış olduğu bildirimde, Belarus’ta yaşanmış olan son ilerlemeler ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko arasındaki görüşmeleri değerlendirdi.

Belarus’un Rusya’nın müttefiki bulunduğunu bildiren Peskov, “Belarus’ta yaşanmış olan hadiseleri, onların içişleri olarak değerlendiriyoruz. Belarus halkının oradaki hali hukuki çerçeve ortamında kalmış olarak, karşılıklı istişareler yolu ile çözmesini destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Belarus’taki vakalara diğer ülkelerden araya girmek edildiğini öne devam eden Peskov, “Üzülerek böyle direkt olarak araya girmek girişimlerinin bulunduğunu ifade ediyoruz. Bu tarz girişimleri kabul edilemez buluyoruz.” yorumunu yapmış oldu.

KGAÖ’nün Rusya ile Belarus içinde karşılıklı yardım konusu ile ilgili “bazı taahhütler” sağladığını korumak için çaba sarfeden Peskov, “Lakin Rusya’nın KGAÖ kapsamında Belarus’a yardım sağlamasına şuanlık lüzum yok. Belarus idaresi de esasen henüz bu tür bir desteğe gereksinim duymadıklarını açıkladı.” şeklinde konuştu.

Peskov, Rus askeri konvoyunun Belarus sınırına doğru hareket ettiğine yönelik iddialar amacıyla “Askeri ekipmanlar, Rusya’nın bütün topraklarında bulunmantadır, bundan dolayı burada yorum meydana getirecek bir hal yok.” dedi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama